Emeklilere Ev Müjdesi Geldi

Emeklilere Ev Müjdesi Geldi

Emeklilere Ev Müjdesi Geldi

 

 Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi ve Silifke Temsilcisi Kerim Parlatan “Toki Emekli Evleri” için düğmeye bastı

 

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Başkan Yardımcısı Veli Tol, Ahmet Söyler, ve Kerim Parlatan’ ın katılımıyla yapılan basın toplantısında, Kerim Parlatan resmi olarak temsilcilik görevini aldı.

2015 yılından bu yana uygulamada olan ve emeklilere özel “İkinci Bahar” adı altında sürdürülen “Toki Emekli Evleri” kampanyası, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi Silifke Temsilciliğine atanan Kerim Parlatan ile Silifke’de faaliyete geçiyor. Emeklilere düşük bir bedelle ev sözünü veren dernek, emeklilerin hayatının bundan sonraki döneminde yaşam standartlarını yükselteceklerini belirtti.

TOKİ İşbirliğiyle Yeni Projeler Hayata Geçiyor

 Emeklilere 240 ay vade 250 tl taksitle konut sahibi olma şansı veren bu kampanyanın şartları; kendi ve eşinin adına bir konut olmayacak, aylık gelir 3.600 liranın üzerine çıkmayacak, o şehirde en az geriye dönük 1 yıl ikamet etmiş olması gerekir.
1970 yılında kurulan bu derneğin Mersin Şubesi 1973 yılında kurulmuştur.
Türkiye Emekliler Derneği üyelerine birçok güzellik ve kolaylık sağlıyor. Senelik 24 tl gibi küçük bir aidatla birçok sektörde farklı indirimlerden faydalanıyor.

Ayrıca bağış alanlar ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklara destek olan dernek, Teşekkür Belgesiyle bağışçılarını onura ediyor.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile de görüşen dernek, Silifke’de de bir temsilcilik açtı ve göreve Kerim Parlatan’ı getirdi.
Başkan Cemal Akbudak yaptığı konuşmada “Biz bir sivil toplum örgütüyüz, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bizim için önemli olan emeklinin kendisi, hangi partiden olduğu değil. Niye bizim çorbada tuzumuz varken, çorbayı hep birlikte içmeyelim? Emekli için kim, hangi dernek bir adım atarsa biz onu alkışlarız. Bir emekli “Ben sizi bilmiyoruz” derse, bu bizim kabahatimizdir.Emekli üye olsun ya da olmasın, hakla, hukukla ilgili ne sorunu olursa biz destek oluruz.” dedi.

Başkan Yardımcısı Veli Tol “Basının her zaman yanındayız. Sizin sayenizde Silifke’deki emeklilere bu kampanyayı duyurup yardımcı olabileceğiz. Hem siz, hem biz hem de emekliler amacına ulaşmış olacak. Şimdiden teşekkürlerimi iletirim” dedi. Kerim Parlatan “Öncelikle sayın başkanıma ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapacağız.

İlk olarak hep Silifke’ye ne yapabiliriz, Silifke’nin gelişimini nasıl sağlayabiliriz diye düşündüm. Ben de bir emekliyim, belli bir yaştan sonra insan emekliliğin değerini anlıyor. Ve maalesef emeklilerin sahipsiz olduğunu biliyorum. Ben gerçek bir memleket sevdalısıyım” diyerek duygularını ifade etti.


 

            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36