ERİĞİN ATEŞİ DÜŞTÜ

ERİĞİN ATEŞİ DÜŞTÜ

ERİĞİN ATEŞİ DÜŞTÜ

Mersin’in Silifke İlçesinde örtü altında Türkiye’nin ilk can eriğini hasat edilirken fiyatı üreticiyi güldürüp tüketicisini üzüyordu. Açıkta yapılan hasatla birlikte erik her sofraya girecek fiyata indi. Hasat edilen erikler kalitesine göre ayrılarak 7 ila 15 lira arasında tarladan alıcı buluyor.

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Yurtdışı pazarının erik ihracatı konusunda da oldukça istekli olduğunu belirten Atayurt Hal Başkanı Ali Türer konuyla ilgili verdiği bilgide: “Bölgemizde örtü altından sonra açık alanda çıkan erikle birlikte günlük ürün rekoltesi arttı. Bu durumda ihracatta yüzümüzü güldürüyor. Şuan Irak, Katar ve Rusya erik alımı konusunda oldukça istekli. Bunun haricinde Azerbaycan’a da erik gönderiyoruz” dedi.

 

Ayrıca iç piyasaya da erik gönderdiklerini belirten Hal Başkanı Türer, “Açıkta eriklerin çıkmasıyla birlikte eriklerin fiyatı her kesime hitap edecek konumda. Erikler  kurulan makinelerde kalitesine göre ayrılıyor. Örneğin 2 numaralı erik 7 TL, 3 numaralı erik 9 TL, 4 numaralı erik 13 TL ve 5 numaralı erik ise 15 TL arasında alıcı buluyor. Bu fiyat günlük hasat arttıkça değişiyor.  Şuanda Silifke’nin Kabasakallı, Atayurt, Atakent, Taşucu mahallesinde açıkta hasat bitmek üzere. Keben, Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören, mahallelerinde hasat hızlı bir şekilde yapılıyor. Yaklaşık 15-20 gün sürecek olan erikte ihracatın devam etmesiyle üreticinin yüzünü güldürmeye devam etmesini bekliyoruz” dedi.

 








 







 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36