"Erkek yurdu iptal edilmedi"

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda sık sık dile getirilen Taşucu’na planlanan Erkek yurdunun Erdemli’ye kaydırıldığı iddialarına AK Parti Mersin Milletvekili Doc. Dr Yılmaz Tezcan'dan cevap geldi.

"Erkek yurdu iptal edilmedi"

Taşucu’na açılan 5 yıldızlı kız öğrenci yurdu ile kız öğrencilerin yurt sorunu ortadan kalkarken, erkek yurdunun depreme dayanıksız olması nedeniyle kapanması, erkek öğrencileri kalacak yer konusunda büyük sıkıntıya soktu.

Geçen yıl Öğretmenevinde eğitim yılı sonuna kadar barındırılan üniversiteli erkek öğrencilerin bu yıl kalacak yer konusunda mağdur olduğu öğrenilirken, kiralık ev fiyatların da beklenilenden çok yüksek olması erkek öğrencilerin ilçeye tercih etmesini engellemişti.

Kamuoyunda duyulan ‘erkek yurdu kalkınma bakanlığınca erdemli İlçesine kaydırılmış’ iddialarını Milletvekili Tezcan’a sorduk.

ERKEK ÖĞRENCİ YURDU İÇİN GÖRÜŞMELER OLUMLU

Milletvekili Tezcan, iddiaların doğru olmadığını, Erdemli’ye ayrı bir yurt yapılacağını, Silifke Taşucu için ise Kız yurdu yakınındaki Kültür Bakanlığı binası için görüşmelerin başladığını ve orasının erkek yurdu yapılması isteklerinin görüşüldüğünü söyledi.

Milletvekili Tezcan, “ Erkek yurdu için yapılmasından ziyade hazır bina umudu doğdu.

Silifke de kız öğrenci yurdumuz var ama erkek öğrenci yurdumuz yok. Ben bunu genel müdürlerle müsteşarlarla görüştüm, Kredili Yurtlar Kurumu genel müdürü müsteşarıyla da görüştüm. Bu bizim kız yurdumuzun yanındaki merkezin KYK’ ya devriyle alakalı bir çalışma başlattılar. Sayın Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan turizm bakanımıza da iletecek konuyu. Kesinleşmedi ama büyük ihtimal orayı da KYK alırsa, erkek öğrenci yurdu olarak hizmet vermiş olacağız. Erkek öğrencilerimizin barınma sorunu böylelikle ortadan kalkmış olacaktır. Konunun bizzat takipçisiyim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Erkek Yurdu Iptal Edilmedi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36