ESKİ DEVLET HASTANESİNDEKİ SON GELİŞMELER

ESKİ DEVLET HASTANESİNDEKİ SON GELİŞMELER

ESKİ DEVLET HASTANESİNDEKİ SON GELİŞMELER

 

 Yaklaşık 4 yıldır yılan hikayesine dönen ve kentin ortasında atıl bir durumda bekleyen eski Silifke Devlet Hastanesinin durumu hakkında son gelişmeleri AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan’a sorduk.

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

  Özellikle seçim vaatleri arasında yer alan hastanenin son durumunu şu şekilde özetleyen Milletvekili Tezcan, “Biliyoruz bu konuda biraz sıkıntılı bir süreç geçirdik sınıfta kalmış gibi hissettik.. Fakat sizlerinde bildiği gibi iki seçim bir darbe girişimi süreci atlattık ve darbe girişiminin sonuçlarını hala atlatmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ve dünya siyaseti de bir o kadar hareketli. Bu esnada Silifke’ye çok fazla gelemedik. Ama bu demek değil ki bu konuyu unuttuk. Sayın ilçe başkanımız Mustafa Çetin beyinde her gördüğü yerde açtığı konu üzerine konunun takipçisiyim”.

Silifke devlet hastanesi şuanda %60 kapasite de çalışıyor.   Dahiliye, çocuk,  kadın doğum ve cerrahi branşta eksiğimiz var.. Orada eksik varken buraya bakanlığımız bir hastaneye çok sıcak bakmadı. Silifke nüfusu itibariyle bir il bazında. Bu nedende aslında buraya hastane yapılırken bir il gibi düşünülüp, güçlendirilmiş bir hastane şeklinde yaptı. Hal böyle olunca %60 la çalışan bir hastanenin bulunduğu bir ilçeye sağlık bakanımız ikinci bir hastaneyi uygun görmedi. Bilirsiniz ki biz devletimizin milletimizin parasını israf etmeyiz. Bu nedenle düşünüldü ve eski hastanenin yerinin bir sağlık kompleksi olarak hizmet vermesi düşünüldü. Yani burada Ağız Diş Sağlığı, Aile sağlığı merkezi,  ilçe sağlık müdürlüğü ve Toplum Sağlığı merkezi,  Yağlıklı Yaşam Merkezi gibi bölümlerin bulunduğu toplum sağlı merkezi oluşturulacak. Bunun için biliyorsunuz ki bürokrasi kolay aşılmıyor. Yaklaşık bir yıldır bizzat çabalarımız sonucunda buranın yapımı ile ilgili yazı genel sekreterliğe geldi. İnşallah en kıza zamanda yapımına başlanacaktır. Yalnız yanlış anlaşılmasın ki ikinci bir hastane olarak anlaşılmasın burası sadece toplum sağlı merkezi olarak hizmet verecektir.

 Yeni yapılan devlet hastanesinin de kapasitesini artırmak için siz basın mensuplarımızda yardımını bekliyoruz. Bu aşamada belediyenin de ulaşımda ciddi bir destek vermesini bekliyoruz” dedi

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. Süleyman Koçak 7 yıl önce

Eski hastane yenisinin pratik hizmet veren bazı alt birimlerini kapsayan bir işlev görür şekilde tesis edilmelidir. Hiç olmazsa bir rehabilitasyon merkezi yapılması bile şu anki metruk, izbe ve kötü görüntüsünden kurtarılmasını sağlar.

Yeni hastanenin yüzde 60 kapasiteyle hizmet vermesinde yerinin yanlış seçilmiş olması ihtimali yüksektir.

banner36

banner79