GELENEKSEL OKÇULUK TOYU'NDA OKLAR ATA'YA SAYGI İÇİN ATILDI

GELENEKSEL OKÇULUK TOYU'NDA OKLAR ATA'YA SAYGI İÇİN ATILDI

GELENEKSEL OKÇULUK TOYU'NDA OKLAR ATA'YA SAYGI İÇİN ATILDI


Toroslar Belediyesi'nin, Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında düzenlediği "Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu" tarihi görüntülere sahne oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın, ata sporu okçuluğu gelecek nesillere tanıtmak, kültürel değerleri güçlendirmek amacıyla Toroslar'da açtığı Geleneksel ve Modern Okçuluk Kursları, Mersin'de ilk kez organize edilen Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu ile taçlandı.

Korukent Mahallesi'nde bulunan Bilge Kağan Spor Tesisi'nde yapılan Toy'a; Mersin'in yanı sıra Adana, Kahraman Maraş, Niğde, Eskişehir, Nevşehir, Malatya ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 101 sporcu katıldı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu; Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Genç Erkekler, Genç Kadınlar ve Balalar olmak üzere 5 kategoride yapıldı. Toy'da, geleneksel kıyafetleriyle yarışan sporcular da dikkat çekti. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan okçular, izleyenlere tarihi anlar yaşatırken, minik okçular da 'Ya Hak'  nidasıyla yaptıkları atışlarıyla tam not aldı.

Başkan Yılmaz, Geleneksel Kıyafetle Ok Atışı Yaptı

Heyecanlı geçen müsabakaları izleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz sporcuları tebrik etti. Kendisi de atalarımızın geleneksel kıyafetlerinden zırh giyerek ok atışı yapan Başkan Yılmaz, hedefi ıskalamadı.

Minik okçularla da yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, ata sporu okçuluğu Toroslar'da yaşatmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, Toy'a katılan tüm Okçuluk Kulüplerine teşekkür etti.

"Bugün burada bir araya gelmemiz tesadüf değil" diyerek konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Yılmaz; "Burada bu güzel atmosferi görünce iyi ki bu etkinliği yapmışız diye düşünüyorum. Pandemi dolayısıyla toyumuzu daha  kısıtlı bir şekilde gerçekleştirdik. İnşallah pandemi süreci bittikten sonra daha büyük etkinliklerde yine hep beraber olacağız. 5 bin yıllık devlet geleneği ve kültürü olan, bin yıldır bu coğrafyada at koşturan milletimiz bu günlerde çok önemli, hassas ve tarihe altın harflerle yazılacak bir süreçten geçiyor. Biz kendimizi, Orta Asya'dan, Hoca Ahmet Yesevi Dergahı'ndan Anadolu'ya gelen, Anadolu'yu Türkleştiren Alperenlerin torunları olarak görüyoruz. Bu ruhu, bu heyecanı çocuklarımıza, gençlerimize yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türk Devleti, Türk milleti bir ve beraber olacak, ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

"Millet Olarak Dünyanın Tüm Mazlumlarının Yanındayız"

Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu'ndan tüm Türkiye'ye de seslenen Başkan Yılmaz; "Bugün çocuklarımıza, gençlerimize bir sadak ok verelim. O oklar, şöyle iyice gersin yayını Kıbrıs'a, Kahramanmaraş'a, Balkanlara, Kafkaslara, Ortadoğu'ya düşsün. Bir tanesi de güçlü Türkiye'yi bekleyen, gözleyen, izleyen dünyanın tüm mazlumları için olsun. Çünkü güçlü Türkiye'ye sadece Türkiye  ve Türk dünyasının değil dünyanın tüm mazlumlarının ihtiyacı var. Bu dönemde bu görevde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Daha sonra dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Geleneksel  Türk Okçuluğu Toyu ile ata yadigarı Türk Okçuluğu sporuna vermiş olduğu destek için Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Başkan Yılmaz'a teşekkür plaketi de takdim edildi.

Ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79