Genç Kızlar Da İğne Oyası Öğreniyor

Genç Kızlar Da İğne Oyası Öğreniyor

Genç Kızlar Da İğne Oyası Öğreniyor

 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı kurslar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor

Mesleki eğitim kurslarında, iğne oyasından resme kadar birçok farklı alanda ücretsiz eğitim veriliyor. İğne oyası kursuna genç kızlar, resim kurslarına ise güzel sanatlar lisesi ile üniversitelerin ilgili bölümlerine hazırlanan gençler yoğun ilgi gösteriyor.

İğne oyası kursuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, kadınların ve genç kızların bu tür etkinliklere katılarak, sosyalleşmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz mesleki eğitim kurslarını sevdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı kurslarda, resimden iğne oyasına kadar birçok farklı alanda ücretsiz eğitim veriliyor.

Halkkent’te bulunan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde 1 Temmuz’da açılan iğne oyası kursuna, çok sayıda kişi katılıyor. Ücretsiz olarak verilen ve 3 ay süren bir eğitimle iğne oyası yapmayı öğrenen kursiyerler, kursun kendileri için hem bir uğraş olduğunu, hem de ileride üretecekleri ürünleri satarak ek gelir elde etmeye hedeflediklerini söylüyor.

Meral Seçer’den iğne oyası kursuna sürpriz ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurs merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerlerle sohbet eden Meral Seçer, kadınların ve genç kızların bu tür etkinliklere katılarak, sosyalleşmelerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaları inceledi.

Kursa ilginin büyük olduğunu belirten kurs eğitmeni Merve Sakallı ise kadınların yanı sıra 14-15 yaşındaki genç kızların da kursa ilgi gösterdiğini söyledi. 1 Ekim’e kadar iğne oyası kursunun devam edeceğini sözlerine ekleyen Merve Sakallı, tüm kadınları ve genç kızları, bu kurstan faydalanmak için Halkkent’te bulunan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde bulunan atölyelerine davet etti.

Resim kurslarına gençlerden yoğun ilgi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı bir diğer kurs olan resim kursunda ise bu sana ilişkin gençler eğitim alıyor. Sanat Sokağı’nda yer alan Teoman Ünüsan Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak verilen resim kursları hakkında bilgi veren resim kursu eğitmeni Ali Emre Yılmaz, resim kurslarının 12 ay boyunca devam ettiğini ve kurslara resim sanatına ilgili 14 yaş üzeri herkesin katılabileceğini ifade etti.

Resim kursuna güzel sanatlar lisesi ile üniversitelerin ilgili bölümlerine hazırlanan gençlerin yanı sıra hobi olarak resim yapmak isteyenlerin de katıldığını ifade eden Yılmaz, haftada 3 gün 2’şer saat olarak verilen ve ilk etapta karakalem çalışması ile başlayan kursun, ilerleyen süreçte renkli resim çalışması ile devam ettiğini anlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36