Göksu Deltası cayır cayır yanıyor

Silifke ilçesinde Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan, Göksu Deltasındaki sazlık alan cayır cayır yanıyor.

Göksu Deltası cayır cayır yanıyor
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Bilinen 334 kuş türü ve zengin bitki çeşidine sahip Göksu Deltası alanında bulunan sazlık 19 bin dönüm alandan yaklaşık 5 bin dönümünün yanmış olabileceği tahmin ediliyor.

Kuş Cenneti'nin Kamyon Garajının arkasındaki sazlık alanda bugün saat 17.30 gibi başlayan yangın kentin yüksek kesimlerinde de net bir şekilde gözüküyor. 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale edemedi. Sazlık alanda şiddetini arttırarak devam eden yangının sabaha kadar sürmesi bekleniyor. Yangının etkili olduğu ve şiddetini artırarak devam ettiği sazlık alanın genişliği tahminen 4-5 kilometrelik olduğu belirtiliyor.  Alevlerin zaman zaman metrelerce yükselmesi ve kıvılcımlarını atması sazlık alanı ayıran kanallardan karşıdaki sazlık alanlara kadar sıçrıyor.

Bunun yanı sıra sazlık alanda bu şekilde devam eden yangına bir müdahalenin yapılmamasına dikkat çekilirken, helikopter desteğinin niçin gelmediği merak konusu oldu.

Akdeniz Haberler ekibi olarak bizlerde oradaydık. Yangın yerinde sizler için görüntü ve fotoğrafları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36