GÖKSU IRMAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA

GÖKSU IRMAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA

GÖKSU IRMAĞI HAKKINDA AÇIKLAMA

Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkan Ersin Akdoğan, "Mersin İli Silifke İlçemize geçtiğimiz 15 günde son 10 yılın en büyük kar yağışını alması ve merkeze aşırı yağmur yağışı olması 6 Mart 2004 tarihinde gerçekleşmiş olan sel felaketini aklımıza getirmiştir. Halkımızın böyle talihsiz bir olay daha yaşamaması için Ermenek ve Gezende Barajının Göksu Nehri ‘ne etki edecek debi durumu hakkında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü ‘den konuya açıklık getirilmesi için bilgi istedik. Yazmış oldukları cevap yazısında söz konusu Gezende ve Ermenek Barajlarının Bölge Müdürlüğü ‘nün sınırları dâhilinde olmayıp Konya 4. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmekte olduğu ve bu barajların sadece Mansap kısmının bölge sınırları içerisinde bulunmakta olduğu ifade edilmiştir. Konuyla ilgili bölge müdürlüğünden gelen açıklamanın devamı şu şekildedir;

 “Ancak barajların yıl boyu belli bir program çerçevesinde herhangi bir problem yaşanmaması ve en iyi verimle çalıştırılması için, baraja gelen uzun yıllar akım değerleri ile birlikte barajdan içme, sulama, enerji hesaplarıyla çıkan su miktarları belirlenmekte olup, mansap güvenlik şartları da belirtilerek Genel Müdürlüğümüzce Yıllık İşletme programları hazırlanıp ilgili bölgelere gönderilmektedir.

 

Genel Müdürlük tarafından hazırlanarak Konya 4. Bölge Müdürlüğü ‘ne gönderilen yıllık işletme programına uyulmakta olup, işletme programına Bölge Müdürlüğümüz tarafından müdahale söz konusu olmamakla beraber, Ermenek Barajı ve havzası ile Gezende Barajı ve havzasındaki kar yükleri ile baraj doluluk oranları Silifke 62. Şube Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir.

 

Ayrıca 2004 Silifke taşkınından sonra Silifke Regülâtöründen itibaren Göksu Nehri Sol Sahilinde (şehir merkezi dışında) Akarca Deresine kadar taşkın önleme amacıyla idari imkânlarla sedde yapılmış olup meteorolojik değerler ilgili şube müdürlüğümüz tarafından takip edilmektedir.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36