Göksu Sulama Birliği Akarca döneminde güçleniyor

Göksu Sulama Birliği Akarca döneminde güçleniyor

Göksu Sulama Birliği Akarca döneminde güçleniyor

Göksu Sulama Birliği Başkanlığı Başkan Durhasan Akarca döneminde güçleniyor.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’ye bağlı Atayurt beldesindeki Göksu Sulama Birliği alınan paletli Ekskavatörü, törenle hizmete sundu. 1995 yılında kurulan Göksu Sulama Birliği, mevcut başkan Durhasan Akarca döneminde ilk defa sıfır iş makinelerine kavuştu.

Göksu Sulama Birliği, hizmet alanında kullanılmak üzere DMO dan yeni bir iş makinesi daha satın aldı. Birlik başkanı Durhasan Akarca, birlik çalışanları ve Meclis üyeleri, birlik ve beraberlik içerisinde satın alınan iş makinesine tören düzenledi. Kurban kesilerek duaların okunduğu iş makinesi üyelerin hizmetine sunuldu.

BU İŞ MAKİNEMİZ BÜYÜK İŞ MAKŞNEMİZİN GİREMEDİĞİ YERLERDE HİZMET VERECEKTİR.

 

Göksu Sulama Birliği sınırları içerisinde işletme ve bakım işlerinde kullanılan büyük iş makinesinin çalışma alanlarında küçük yerlere müdahale edemediği için bu küçük iş makinesini satın aldıklarını belirten Durhasan AKARCA “alınan yeni iş makinesi ile hizmeti daha hızlı ve verimli sunmayı planlıyoruz II merhale kapsamında yapılan ve işletmeye açılan yeni sulama alanlarımızla beraber 40 bin dönümlük sulama alanımızdaki betonarme ve tahliye kanallarımızın temizliği için alınan bu makinemizle üyelerimize daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra kış mevsiminde yaşanılan taşkınların önüne geçmiş olacağız. Sulama alanımız içerisinde yer alan yaklaşık olarak 7bin 500 çiftçiye su veren Göksu Sulama Birliğimiz böylelikle hizmet kalitesini arttırmış olacaktır. Yeni iş makinemizin tüm birlik üyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi

 PALETLİ EKSKAVATÖR KEPÇE BİRLİĞİMİZE VE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN 

Göksu Sulama Birliği Başkanı Durhasan Akarca törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “ 1995 yılında kurulan birliğimiz, geniş bir hizmet alanına sahip olması nedeni ile mevcut imkânlarıyla 7 binin üzerinde üyesine hizmet vermeye çalışmaktadır. Şu anda mevcut olan makine parkında bulunan 7 adet motor, 2 adet traktör, 1 adet eski kepçe, 1 adet ekskavatör, 1 adet Mitsubishi pick-up, 1 adet ısuzu pick-up, 1 adet kamyon ile hizmet vermeye çalışan Göksu Sulama Birliği, artık modern bir şekilde ve hızlı bir iş üretmenin gayretini göstermektedir. Göreve geldiğimiz ilk yılımızda, birliğimizde bulunan mevcut kepçemizin bakım ve onarımıyla baş gelinemez duruma gelmiştik. Kanal temizliği çalışmalarımızda bir hafta çalışıyorsa bir hafta arızalı bekliyor duruma geliyordu. Bakım ve onarımı verdiğimiz masraflar, toplasak iki üç yılda bir sıfır iş makinesi alınır durumdaydı. Bizlerde düşündük taşındık, yeni iş makinesi almaya karar verdik. Sulama Birliği olarak amacımıza, işlerimizi daha hızlı ve modern bir şekilde yapabilmektir. Bu amaç doğrultusunda almış olduğumuz paletli Ekskavatör kepçe birliğimize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi

Düşüncelerini dile getiren birlik meclis üyeleri de, Göksu Sulama Birliği araçlarının çok eski durumda olduğunu, 1995 yılında kurulmasına rağmen çok eski makinelerle hizmet etmeye çalıştığını belirterek ik defa birlik başkanı Durhasan Akarca döneminde sıfır iş makinelerine ve araçlarına kavuştuğunu vurgulayarak, emeği geçen bütün herkese teşekkür ettiler.

Tören sonunda dualar edilerek, iş makinesinin ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunuldu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36