Gülnar Organize Sanayi Bölgesi İçin Düzenlenen Çalışma Toplantısı

Gülnar Organize Sanayi Bölgesi İçin Düzenlenen Çalışma Toplantısı

Gülnar Organize Sanayi Bölgesi İçin Düzenlenen Çalışma Toplantısı
Gülnar Belediyesi ve Kent Konseyinin işbirliği ile tertiplenen Gülnar Organize Sanayi Bölgesi için düzenlenen Çalışma Toplantısı Gülnar Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Programa ; “İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat, Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar, MHP İlçe Başkanımız Mustafa Ateş, AK Parti İlçe Başkanımız Tevfik Kalemci, Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca, Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Kıl, Şehir Plancısı Nilgün Çataklı, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gülnar Belediyesi Adına Girişim Koordinatörü, Mimar Cavit Günel Tüzün konuşmasını yaparak toplantının açılışını gerçekleştirdi.

OSB Kuruluş, Yatırım, İşletme Destekleri Bilgisi konusunda Yüksek Biyokimyager Kaan Sami Tüzün sunumunu yaptı. Ardından Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş, Yatırım, İşletme Destekleri Bilgisi konusunda Jeoloji Mühendisi Turgut Şimşek sunumunu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar programda yaptığı konuşmada; “ Öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum. Organize sanayi bölgesi Gülnar için bir hayal olarak görünebilir ama her şey bir hayalle başlar diyorum. Bütün büyük projeler hayalle başlar, daha sonra aşama aşama gerçekleşir.Nükleer santralin de bizim bölgemizde olması Gülnar’ın bir şeyler kazanması konusunda büyük bir adım olmuştur. Bizler bu alanda yapılacak çalışmalarda, Organize Sanayi Bölgesi yapılması gerektiği konusunda ki çalışmalarda her zaman destekçisiyiz. Arkadaşlarımız burada Organize Sanayi Bölgelerinin nasıl kurulacağı ile ilgili bilgi verecekler. Şu anda arkadaşlarımız Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının avantajlarından bahsettiler. İnşallah bugün bu toplantımızda konuşmalar havada kalmayacak. Organize Sanayi Bölgemiz ilçemizde işaretlenmiş, belirlenmiş durumda. Bu alanlarda imar planı çalışmaları yapılarak, sizlerinde desteğiyle Organize Sanayi Bölgesini Allah’ın izniyle ilçemize kuracağız”dedi.

İlçe Kaymakamımız Mustafa Ayvat programda yaptığı konuşmada; “ Kıymetli misafirlerimiz katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Organize Sanayi Bölgeleri sanayiye uygun görülen alanlarına yapılmasını sağlamak, kentleşmeye yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanarak imalat sanayi türlerini belirli bir plan dahilinde yerleşmeleri ve sınırları belirli parçaların gerekli alt yapı hizmetleriyle ve ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler ve teknoparklar ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesi için oluşturulan ve 4562 sayılı kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgesi olarak ifade edilmektedir. Bilindiği gibi Organize Sanayi Bölgelerinin 1960 ve 1970’li yıllardan itibaren Türkiye sınırlarında yaygınlaştığı görülmektedir. Organize Sanayi Bölgelerinin kuruluş ve yapılanma süreçlerine bakıldığında yatırımların hareketlenmelerinde, istihdam olanaklarının artırılmasında, bölgesel kalkınmanın sağlanmasında düzenli sanayileşme ve kentleşmeye geçilmesinde çok önemli görev üstlendiği görülmektedir. Gelinen noktada hemen hemen her ilde bir çok ilçede Organize Sanayi Bölgeleri düzenli şekilde bir yapıya büründüğü görülmektedir. Gülnar ilçemiz Büyükeceli Mahallemizde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali ile birlikte enerji anlamında gelecekte ülkemiz için kilit bir konuma erişecektir. Bunun yanında ilçemiz güneş enerjisi, rüzgar enerjisi kurmaya müsait bir çok alanı mevcuttur. Bizlerde Organize Sanayi Bölgelerimizin ilçemize kurulması için üzerimize düşen ne varsa Gülnar için hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar arasında Organize Sanayi Bölgeleri hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36