Hasadına başlanan nektarin yüz güldürüyor

Hasadına başlanan nektarin yüz güldürüyor

Hasadına başlanan nektarin yüz güldürüyor

  

 

Hasadına başlanan Nektarin Mersin'in Silifke ilçesinde kilogramı 8-10 liradan alıcı bulurken üreticisi fiyattan oldukça memnun olduğunu belirtiyor.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Tüysüz olması nedeniyle bir çok insan tarafından tercih edilen nektarin meyvesi artık sofralarda yerini alıyor. İlk hasadında 80 ila 10 lira arasında alıcı bulan nektarınlar İstanbul İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlere gönderilerek tüketicisiyle buluşturuluyor.

 

Silifke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve üretici Bünyamin Şahin’in kış boyu bebek gibi baktıklarını söylediği nektarinleri hasat etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek,

Silifke’nin uygun iklim yapısı ve verimli topraklarının etkisiyle birçok meyvenin ilk hasadının yapıldığı yer olduğunu söyledi. Bunların arasında son yıllarda üreticinin alternatif meyve olarak değerlendirdiği nektarında gerek rekoltesi gerekse fiyatı ile yüzümüzü güldürüyor.

Silifke genelinde bin dönüm araziden nektarin ve şeftali hasadı yapılıyor.”dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36