Her Şey Daha Temiz Ve Yeşil Bir Mersin İçin

Her Şey Daha Temiz Ve Yeşil Bir Mersin İçin

Her Şey Daha Temiz Ve Yeşil Bir Mersin İçin


Büyükşehir Ekipleri Çalışıyor, Mersin’in Çehresi Değişiyor

Seçer’in Talimatı Üzerine Çevre Koruma Ve Park Bahçeler Ekipleri Seferber Oldu

Tüm Kent Ve Refüjler Pırıl Pırıl Hale Geliyor

Geçtiğimiz günlerde refüj, kent estetiği ve peyzaj incelemesi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Vatandaşlarımızı daha temiz bir kentte yaşatalım” görüşleri üzerine harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersin genelinde hummalı bir çalışma başlattı.

Kentte Doğu-Batı ve Kuzey-Güney aksında bulunan alanlarda çalışma yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri ağaç ekimi, ağaç budama, çiçek dikimi, çim biçme, ot, yaprak ve gazal temizliği ile ilaçlama yapıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise araçlar ve iş makinaları ile yol kenarlarındaki molozları, pislikleri temizleyip, hafriyatları ortadan kaldırıyor.

Daha temiz, düzenli ve örnek peyzajı olan bir kent yaratmak istediklerini her fırsatta dile getiren ve kent estetiği çalışmalarına önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla, Büyükşehir ekipleri Mersin’in çehresini değiştirmek için harekete geçti.

Refüjleri, kent estetiği alanındaki çalışmaları ve peyzaj düzenlemelerini geçtiğimiz günlerde inceleyen Başkan Seçer, daha temiz, estetik ve yeşili bol bir Mersin için ekiplere yapılacak çalışmaları anlatmıştı. “Vatandaşlarımızı daha temiz bir kentte yaşatalım. Onun için bazı yeni düzenlemeler getireceğiz. Kentin temiz olmasını önemsiyorum” diyen Başkan Seçer’in görüşleri üzerine harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile  Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, titiz ve hummalı bir çalışma başlattı.

Kentte Doğu-Batı ve Kuzey-Güney aksında bulunan alanlarda çalışma başlatan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri ağaç ekimi, ağaç budama, çiçek dikimi, çim biçme, ot, yaprak ve gazal temizliği, ilaçlama, dikim ve bakım alanlarında çalışıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise araç ve iş makinaları ile yol kenarlarındaki molozları, pislikleri temizliyor, hafriyatları ortadan kaldırıyor.

Ekipler toplam 32 araç ile tüm Mersin’de çalışma yürütüyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, budama, ilaçlama, su arıza, elektrik arıza, çim biçme, park, dikim-bakım, genel işler ekibi ile 8 alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ilçelerinin genelinde yürüttüğü çalışmalarla kısa sürede kentin görüntüsünü değiştirmeye başladı. Ekipler, ağaç budama, ilaçlama, çim biçme, refüjlerde taş temizlemesi, ot temizliği, yaprak temizliği, toprak tesviye ve toprak takviye yapıyor. Aynı zamanda ağaç atıklarını temizleyerek, kentin temizlenmesini sağlıyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından özellikle Kültür Park, Atatürk Parkı, Metro Park ve Gazi Soner Baş Parkı’nda, toplam 25 araç ve iş makinası ile çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, Park ve Bahçeler ekipleri, tuvaletlerde de temizlik çalışmalarını devam ettiriyor ve vatandaşlara daha sağlıklı, hijyenik ortamlar sunuyor.

Teknik ekip ise belirlenen noktalarda su ve pano arıza çalışmaları yaparken, bir yandan da parçalanan damlamalar tamir ediliyor. Rutin temizlik ve sulama çalışmalarını da sürdüren ekipler, kenti baştan sona elden geçirecek.

Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise 7 araç ve iş makinası ile yol kenarlarındaki molozları, pislikleri temizliyor, hafriyatları ortadan kaldırıyor.

Başkan Seçer yeşil ağırlıklı bir Mersin istiyor

Başkan Seçer, her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce turist ağırlayan, festivallere ev sahipliği yapan Mersin’i yeşili bol, kent estetiği ile örnek gösterilecek bir kent haline getireceklerini ifade etmiş ve gerekli tüm çalışmalar için düğmeye bastıklarını söylemişti.

Bir yandan Peyzaj Master Planı çalışmaları sürerken bir yandan da rutin çalışmaları en üst kaliteye getirerek kentin görüntüsünü değiştireceklerini söyleyen Seçer, “Kentin estetiği, temizliği önemli. Caddelerin, refüjlerin düzeni, tertibi önemli. Bazı bölgelerde kaldırımlarda, bazı bölgelerde refüjlerde sorun var. Temizlik sorunu var. Vatandaşlarımızı daha temiz bir kentte yaşatalım. Onun için bazı yeni düzenlemeler getireceğiz. Kentin temiz olmasını önemsiyorum” dedi.

Mersinliler’e ve Mersin’i ziyaret edenlere daha yeşil bir Mersin sunmak istediklerini, o yüzden sulama sistemlerinden peyzaj düzenlemelerine kadar çok kapsamlı bir alanda kapsamlı çalışmalar yapacaklarını ifade eden Seçer, “Yurttaşlarımıza daha yeşil bir görüntü sunmak istiyoruz. Parklardaki, refüjlerdeki bitki çeşitliliğine ve desenine bakıyoruz. Çok daha işlevsel, kullanılabilir sulama sistemleri sistemlerini uygulamayı düşünüyoruz. Kentin yeniden bir elden geçirilmeye ihtiyacı var. İhmal edilmiş, yeniden yapılması gereken, tamirata ihtiyacı olan yerler var. Bunları tespit ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79