İzimi Dönüştürüyorum

İzimi Dönüştürüyorum

İzimi Dönüştürüyorum

 

İzimi Dönüştürüyorum eTwinning projesi çevre dostu bir projedir. Ekolojik ayak izimizin küçültülmesinin amaçlandığı projede çevrimiçi söyleşilerin ikincisi gerçekleştirildi.

‘Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum’ başlığı altında yapılan söyleşinin konuğu Ortadoğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Dr. Ahmet Erkan KIDEYŞ olmuştur.

Deniz ekosistemleri, biyoçeşitliliği, denizlerimizdeki bazı anahtar canlı türleri ve bu türler arasındaki besin zincirini anlatan Prof. KIDEYŞ, zincirdeki herhangi bir canlının zarar görmesi ile tüm ekosistemin etkileneceğini örneklerle gösterdi.

Proje ekibi ve öğrenciler, özellikle deniz kaplumbağalarının ve fokların yaşam alanları hakkında bilgi edindiler. Plastik kirliliğinin bir çok deniz canlısı yanında deniz kaplumbağalarını da olumsuz etkilediğini, deniz kaplumbağalarının azalmasının, onların besinleri arasında bulunan denizanalarının artması ile sonuçlanacağını, bunun da balıkçılar ya da denizde yüzenler açısından sağlıklı olmayacağını söyledi. Artan kentleşme ile sahillerimizin ve denizlerimizin zarar görmemesi için sahil bandının doğal halde bırakılması gerektiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmaları ülkemizdeki karar vericilerle paylaşarak, bu canlıların korunması adına önlemler alındığını da belirtti. Bilhassa çöp kirliliği konusunda sadece yetkili makamlar değil, her bir ferdin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri sonucu denizlerimizin daha temiz kalacağını ve nesli tükenme tehlikesinde olan canlılarımıza biraz daha zaman kazandırılabileceğini de umut ettiğini belirtti.

İki oturum halinde yapılan söyleşinin sunum kısmı bittikten sonra, ikinci oturum öğrencilerin soruları ile geçirildi. İkinci oturumda, konuya yoğun ilgi gösteren öğrencilerin bütün sorularına, Ahmet Erkan KIDEYŞ, zevkle ve özenle cevap verdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
İzimi Dönüştürüyorum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79