Kadınlar Deklanşöre Basıyor

Kadınlar Deklanşöre Basıyor

Kadınlar Deklanşöre Basıyor


Büyükşehir’den Kadınlara Fotoğraf Kursu

Kadınlar, Hayallerini Fotoğrafla Gerçekleştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun düzenlediği Kadınlara Özel Fotoğraf Kursu’nda dersler başladı. Kadınların kendilerini ve çevrelerinde gözlemlediklerini fotoğraf sanatıyla ifade etmesini amaçlayan kurs, 2 hafta sonra sona erecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından hayata geçirilen, eğitmenliğini Şefika Çam ve Rıfat Gürbüz’ün yaptığı Kadınlara Özel Fotoğraf Kursu’nda eğitimler devam ediyor. Fotoğrafla ilgili teorik bilgiler ve fotoğraf makinesi kullanımına dair bilgilerin verildiği kursla, kadınların kendilerini ve çevrelerinde gözlemlediklerini fotoğraf sanatıyla yansıtmaları amaçlanıyor. Kursun sonunda kadınların çektikleri fotoğrafların sergilenmesi planlanıyor.

6 haftalık kurs, teorik ve pratik derslerle devam ediyor

Kadınlara Özel Fotoğraf Kursu’nun eğitmenlerinden Rıfat Gürbüz, verecekleri eğitimlerle kadınların insanları, hayal ettiklerini ve gördüklerini fotoğraf sanatıyla yansıtmalarını istediklerini belirterek, “6 haftalık bir kurs programımız var. Bunun 4 haftası teorik, 2 haftası pratik. Kurs sayesinde çalışmaların önünü açıyoruz. Kadınlarımızdan, gözlemledikleri konuları daha iyi, daha net, daha anlamlı karelerle yansıtmalarını bekliyoruz” dedi.

Kursa yoğun katılım ve talep oluştu

Kursa katılımın yoğun olduğunu ve taleplerin giderek arttığını ifade eden Gürbüz, şunları söyledi:

“Katılım çok yoğun. Belki ikinci bir kursu da açabiliriz. Başka ilçelerden de isteyen var. Önümüzdeki süreçte bunları değerlendireceğiz. Kadınlarımıza bir anket yaptık. Eğer fotoğraf konusunda projeleri varsa ya da bizim belirlediğimiz projelere dahil olmak istiyorlarsa, ileride bu projelerle kentimizde sosyal faaliyetleri daha da geliştirmek istiyoruz. Özellikle sokak çocukları, göçle gelen çocuklar, doğamız, Mersin’in tanıtımına dair düşünceler var. Kadınlarımızın ileride bu ürünlerini sergi ve gösteri şeklinde de sunacaklarına inanıyoruz.”

“Bunun ciddi anlamda bir üretim ve emek olduğunu düşünüyorum”

Kursiyerlerden Gizem Bozkurt, kurs duyurusunu Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında gördüğünü ve bu çerçevede katıldığını söyledi. Fotoğrafa daha önce de ilgisi olduğunu belirten Bozkurt, “Yaklaşık 8-9 senedir amatörce çekimler yapıyorum ve bu çekimleri profesyonel bir çatı altına toplamak istedim. O yüzden katıldım. Bu verilmiş büyük bir fırsat. Öğrendiklerimizi sunabildiğimiz, ortaya koyabildiğimiz, ispatlayabildiğimiz bir platform olacak. Kadınların istedikleri her şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Fotoğraf da insanların gördüklerini ve hissettiklerini ortaya dökebildikleri çok açık bir ifade şekli. Bunun da ciddi anlamda bir üretim ve emek olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Kendine ait bir zaman”

Kadınların kendisini geliştirmesi açısından kursu önemli bulduğunu belirten kursiyerlerden Ayşegül Akbulut, “Günlük hayatta sabah 8, akşam 5 çalıştığımız için gün oldukça hızlı geçiyor. Çalışma hayatında hep aynı odada, kapalı mekanda kalmak çok sıkıcı olduğundan, insan kendini geliştirmek için değişik arayışlar içine giriyor. Onun için böyle bir etkinliğe katılmak istedim” dedi.

Fotoğrafın insanı başka bir dünyaya sürüklediğini ifade eden Akbulut, “İnsan fotoğraf çektiği zaman o anda sadece kendi oluyor. Bunu ancak fotoğraf çekmeyi sevenler anlar. Bütün dünyadan, sıkıntılarından, hayatın problemlerinden uzaklaşıyorsun, kendine ait özel bir zamanın oluyor. Sunulan imkanlar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey'e teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Güzel şeyler başaracağız”

Emekli memur Türkan Altunlu ise kursla ve fotoğraf sanatıyla ilgili duygularını şu sözlerle anlattı:

“Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Özellikle doğayı ve hayvanları. Bir şeyler öğreneceğime inanıyorum. Biz yalnızca bakıyorduk, göremiyorduk. Şimdi kursun sonunda görmeye de başlayacağız. Güzel şeyler başaracağız.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79