KAR MESKİ’YE ENGEL OLAMADI

KAR MESKİ’YE ENGEL OLAMADI

KAR MESKİ’YE ENGEL OLAMADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına olumsuz hava koşulları engel olamıyor.

MESKİ yoğun kar yağışı ve elektrik kesintisine rağmen vatandaşı susuz bırakmadı

Yurt genelindeki olumsuz hava şartları, Mersin’de sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü bölgelerde etkisini gösterdi. MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve susuz kalmaması için kesintisiz hizmet anlayışıyla seferber oldu. Toros dağlarında yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik dağıtım firmasına ait trafoların işlevsiz kalması ve elektrik direklerinin devrilmesi üzerine harekete geçen MESKİ ekipleri, vatandaşların su kesintisi yaşamaması için duruma acilen müdahale etti.

Vatandaşlardan çalışmalar sonrası memnuniyet vurgusu

MESKİ ekipleri, Toroslar’ın dağ mahallelerinde yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla elektrik dağıtım firmasına ait direklerin devrilmesi sonucu elektrik kesintisi yaşanan ve susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan noktaları belirledi. Cehennem Deresi Terfi İstasyonu’ndan beslenen Gözne, Darısekisi, Bekiralanı, Kepirli, Böğrüeğri, Boztepe ve Soğucak Mahallelerinde jeneratörlere bağlı su pompalarını çalıştırarak, bu bölgelerde yaşayan insanların susuz kalmasının önüne geçti. Vatandaşların özellikle içme sularından mahrum kalmaması için en ücra mahallelere bile hizmet götüren MESKİ Genel Müdürlüğü, elektrik kesintisinden kaynaklanan su pompalarının çalışmaması sebebiyle jeneratörleri devreye alarak, vatandaşları mağdur etmedi. Jeneratörler yardımıyla depolarına su basılan mahalleliler, MESKİ’nin yaptığı çalışmadan duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi.

“MESKİ ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen titizlikle çalıştı”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başladıkları çalışmayı titizlikle bitirdiklerini açıklayan ve karla kaplı arazide yaşayan insanların susuz kalmaması için verdikleri zorluklara işaret eden MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in hizmetlerimizle ilgili tüm taleplerini yerine getirmek için MESKİ Genel Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevleri titizlikle yürütüyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zorluğu çeken ve enerji kesintisi yaşanan Cehennem Dere Terfi İstasyonumuza ulaşım sorununu ortadan kaldırıp, bölgedeki mahallelerimizin su kesintisi problemine çözüm getirdik. Çok zorlu doğa koşullarında jeneratörleri çalıştırarak, suyu devreye aldık. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerimiz fedakârlık göstererek, zorlukları aşarak çalıştı. MESKİ bünyemizdeki tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte özverili hizmet verme anlayışıyla hareket ediyoruz. Jeneratörlere yakıt ikmallerinin bile zor olduğu bir araziyi ve doğa engelini aşan ekip arkadaşlarımız, büyük bir gayret göstererek, bu zorlu görevi tamamladı. ‘Su hayattır’ anlayışıyla görev yapan ekiplerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36