Kasım Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

Kasım Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

Kasım Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Birleşimi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 58 ve gündem dışı 4 madde görüşüldü.

İdare teklif ve komisyon raporlarına ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından Meclis Toplantısı’nda gündem dışı maddeler konuşuldu.

Toplantıda Toroslar, Tarsus, Erdemli, Bozyazı, Çamlıyayla, Mut, Anamur, Gülnar, Mezitli, Silifke, Yenişehir, Aydıncık ve Akdeniz Belediyelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2017 Mali Yılı Performans Programı ve 2017 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili tekliflerin komisyon tarafından incelenmesi neticesinde, ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı birinci birleşiminde görüşülen ve ilgili komisyonlara gönderilen Spor Akademileri’nin başarılı sporcularını spora teşvik etmek amacıyla MESKİ Spor Kulübü ile protokol imzalanması konusundaki idare teklif, Gazimağusa Belediyesi’nin Kardeş Şehir olma isteği ile ilgili teklif ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan meslek edindirme kursları ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması hususunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da KalDer tarafından verilen ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ belgesine ve Antalya’da Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım’ projesine verilen Proje Ödülü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Çalışmalarımızı kaliteli ve programlı bir şekilde yürüttüğümüz müddetçe kalite yolculuğumuzun kalite büyük ödülüne ve Avrupa’ya kadar gideceğine inanıyorum. Bütün belediyelerimizin bu kalite yolcuğunda yer alması gerek” dedi.

Kent merkezindeki yenileme çalışmaları ve otopark sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yenileme çalışmalarının sistemli bir şekilde devam ettiğini, kent merkezinin çalışmalar sonunda Mersin’e yakışır bir görünüme kavuşacağını söyledi.

“Otopark Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Kent merkezindeki otopark sorununun çözülmesine yönelik, belirlenen alanlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  “Otopark sorunu Mersin’in kanayan bir yarası. Şuan çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta düşündüğümüz otopark Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanında hali hazırda bulunan otoparkın 3 kat aşağı indirilmesi ile oluşturulacak otopark. Bir diğeri de Cumhuriyet Alanı’nın altına planlanıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Koruma Kurulu’ndan izin alındığı takdirde kaynaklarımız şu an hazır. Üçüncü bir otopark yerimiz de yeni Adliye’nin arkasındaki MESKİ’ye ait olan 11 dönümlük alan. Orası ile ilgili gerekli izinler alındı” şeklinde konuştu.

Söz konusu alanla ilgili özel mülkiyetin bulunduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, arsa sahiplerinin alışveriş merkezi yapılması yönündeki taleplerini geri çevirdiğini ifade ederek, “Orada bir özel mülkiyet var, orası belediye hizmet alanı olarak görünüyor. Bize arsa sahiplerinin yaptığı bir talep var, alışveriş merkezi ile ilgili. Ama benim vatandaşa verdiğim bir söz var. Şehir merkezlerinde alışveriş merkezi yapılmasına müsaade etmeyeceğime dair. Ancak yeni alanlarda, merkezin dışındaki alanlarda bu tür alışveriş merkezlerinin yapılmasını uygun görüyoruz. Şunu herkes bilsin ki biz bu kentin menfaatine olmayan hiçbir hareketin içinde olmayız” dedi.

Kültür Park ile ilgili son gelişmeleri de paylaşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kültür Parkın bir bölümü belediyemize teslim edildi. Diğer bölümlerle ilgili olan kısmı da Bakanlıkta bekletiliyor. En son mahkeme karaları da tamamlandı. Oradaki yıkılmamış bir iki yer de yıkılacak. Bakanlık bize tahsis ettiği anda hazır olan projesi ile düzenleme yapacağız. Bize tahsis edilen yerlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizim Hesabımız Şaşmaz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin maddi sıkıntılar yaşadığına yönelik basında ve sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Basında ‘Burhanettin Kocamaz’ın hesabı mı şaştı?’ şeklinde hoş olmayan ibareleri görüyoruz. Bu konuyla ilgili burada da defalarca açıklama yaptım. Bizim hesabımız şaşmadı, şaşmaz. Belediye başkanlarımız burada, hepsi bu konudan şikâyetçi. 15 Temmuz’dan sonra vergilerin toplanamaması ekonomide durgunluğa neden oluyor, ödenen vergileri de azaltıyor. Dolayısıyla belediyelerin payları azalıyor. Bizim daha önceki aylara göre gelen kaybımız 28 milyon lira. Üç ayda yaklaşık 85 milyon lira az para geldi. Kasım’da gelecek pay önceki aylardan yüzde 37 daha düşük. 15 Temmuz’dan sonra yaklaşık 130 milyon eksik para geldi. Biz bu payların düşük gelmesinden dolayı taşeron firmalara bile yeterince ödeme yapamıyoruz. Bu Burhanettin Kocamaz’dan kaynaklanan bir sorun değil. Bu ülkenin ekonomik durumundan kaynaklanan bir durum, bunu kimse başka yerlere çektirmeye çalışmasın” dedi.

Son olarak Mezitli Sahil Projesi ile ilgili yapılan çalışmalardan site sakinlerinin şikâyetçi olduğu yönündeki söylentilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasında “Oralarda da işgaller kaldırıldıkça birileri rahatsız oluyor. Birçok site denize kadar ulaşmış durumda. Tabi bu şikâyetleri de o bölgedeki site sakinleri yapıyor. Yıllardır o sahilleri kullanmışlar. Kendi tapulu alanları dışına kocaman havuzlar yapılmış. Onlardan kurtarabildiklerimizi kurtaracağız. Ama bazı yerlerde de sitenin malı haline gelmiş. İş düzenlendiğinde ben inanıyorum ki herkes mutlu olacak. Sahiller herkes tarafından eşit kullanılabilecek. O bölgelerde rahatça denize girme imkânı bulmuş olacaklar” ifadelerine yer verdi.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79