Kaymakam Cinbir, “Beni ilkokul öğretmenim keşfetmese maden işçisi olurdum”

Kaymakam Cinbir, “Beni ilkokul öğretmenim keşfetmese maden işçisi olurdum”

Kaymakam Cinbir, “Beni ilkokul öğretmenim keşfetmese maden işçisi olurdum”

 

Silifke Kaymakamlığı himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı sosyal, sportif ve kültürel alanlarda görev alan öğretmen ve öğrencilere Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir tarafından başarı belgeleri verildi.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Silifke Sanayisi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören görevi başında şehit edilen Aybüke öğretmen ve şehit edilen bütün  öğretmenlerin anılmasıyla başladı.

Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi’nin öğretmenler korusu eşliğinde mini bir konseri ile devam etti. Ardından Himayetim projesi içerisinde bulunan öğrenciler çaldıkları enstrümanlardan oluşturulan mini bir konser verdiler.

Programda başarı belgeleri öncelikle öğrencilere verildi. Ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı sosyal, sportif ve kültürel alanlarda görev alan öğretmenlere barı belgeleri Kaymakam Cinbir tarafından verildi.

 BENİ İLKOKUL ÖĞRETMENİM KEŞFETTİ

Öğretmenlerin ne kadar önemli bir meslek yaptığını ve bir öğretmenin öğrencilerini ıskalamaması gerektiğinin altını çizen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, kendisinin bu konuda en güzel örneklerden birisi olduğunu söyledi.

Kendisinin okuma yazmayı bilmeyen bir annenin, okuma yazmayı askerde öğrenen bir babanın evladı olduğunun altını çizen Kaymakam Cinbir, İlkokul öğretmeninin kendisini keşfetmesi sonucu bugün Kaymakam olduğunu, aksi takdirde bugün bir maden emeklisi ya da çalışanı olabileceğini söyledi.  Ayrıca sabahlara kadar dikiş dikerek kendisini okutan bir annenin evladı olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Cinbir hiçbir çocuğu ıskalamamak gerektiğini söyledi.

Kaymakam Cinbir , Öğretmenleri başarı belgesi ile taçlandırdı

 Kaymakam Cinbir burada yaptığı konuşmasının devamında: “Bir öğrencinin başarısı sadece öğretmenle olmaz. Bugün öğretmenler üzerine düsen görevi yerine getiriyor fakat yeterli değil, mutlaka ve mutlaka ailesinin ve toplumun bireylerine de iş düşüyor.  Eğitim sadece öğretmenlere bırakılmayacak kadar  önemli bir iş olduğunu unutmayınız. Bütün STK’lar başta olmak üzere, iş adamları, esnaflar ve herkes üzerine düseni yapmalıdır. Siz değerli öğretmenlerin ektiği tohumların yeşerdiğini görmesi kadar güzel bir duygu yoktur. Bunun için çok özveri gösterdiğinizi biliyoruz ve göstermeye devam edeceksiniz. Hepinizin ektiğiniz tohumu hasat etmeyi görmeniz nasip olsun diyor ve başarılar diliyorum.’’ dedi.

Ayrıca sadece keşfedilmiş öğrencileri değil kendini ifade etmekte zorlanan ve utanan nice öğrenci bulunduğunun da altını çizen Kaymakam Cinbir, “Bu öğrencileri arayıp bulmalıyız. Onların kendilerine olan güvenlerini getirmek. Maddi imkansızlıklardan dolayı okuma ve yeteneklerini  olgunlaştırma şansı olmayan öğrencileri ıskalamamak gereklidir. Bu nedenle etrafımıza iki kez bakmalıyız. Bu konuda  gençlerin geleceğine ışık tutmaları  için, gelecekte başarılı bilinçli yetenekli gençlerin var olması için herkesin ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir” dedi.

Öğretmenlerin aldıkları başarı belgelerinin ise meslek hayatlarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu da  belirten Kaymakam Cinbir, “Bizde bu anlamda sizleri ıskalamaya çalışıyor, başarılarını görüyor ve bunu belgelerle taçlandırıyoruz” dedi.

Ödül törenin ardından belgelerin alan öğretmen ve öğrenciler günün hatırası fotoğraf çekindiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36