Kaymakam Cinbir, kursiyerle birlikte türkü söyledi

Kaymakam Cinbir, kursiyerle birlikte türkü söyledi

Kaymakam Cinbir, kursiyerle birlikte türkü söyledi

  

 

 

Silifke'de HEM’in Yıl Sonu Sergisi yoğun ilgi gördü. Silifke Kaymakamı Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir sergide stant açan öğrencilerle birlikte, “Mihriban” türküsünü seslendirdi.

 

Mersin’in Silifke İlçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yıl boyu açılan el sanatları kurslarında yapılan eserler sergilendi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Halk Eğitimi Merkezinde yapılan serginin açılışı Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylenerek başladı. Aynı zamanda konuşmaların işaret diliyle anlatılması açılışa katılanlar tarafından beğeni topladı.

Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yılsonu sergisine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, eşi Hayriye Cinbir, ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.

 

2018-2019 sezonunda açılan kurslarda öğretilen, el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği etkinlikte, Hayat Botu Öğrenme faaliyetleri kapsamında yapılan eğitimlerin bir kısmı uygulamalı olarak gösterildi. Sergiye müzik kurslarına katılarak ney, gitar ve Keman çalmasını öğrenen kursiyerler müzikleriyle eşlik etti. Aynı zamanda Halk Eğitim Bünyesinde makyaj yapma eğitimi alan öğretmen ve öğrenciler ise katılan misafirlere makyaj yaptılar.

 

Kursiyerle tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir, yapılan eserleri inceledi. Kaymakam Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir sergide stant açan öğrencilerle birlikte, “Mihriban” türküsünü seslendirdi. Aynı zamanda ahşap yazma becerisini de sergileyen Kaymakam Cinbir, çizimlerin üzerinden ahşap yakma sanatı yaptı.

 Kaymakam Cinbir burada yaptığı konuşmasında, “Bu kurslarımıza yıl boyunca destek sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ve destekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu sergiye kursiyerlerimizin ortaya koyduğu eserler sergileniyor. Bu kurslardaki temel amaç, hayat boyu öğrenmeye ihtiyaç olduğunu ortaya koymak ve bu kapsamda da kişisel gelişimimizi sağlamaya yönelik, sizlere katkı sağlamak ve rehberlik yapmaktır. Kurslarımıza ilgi her geçen gün daha da artıyor. Bizler yeni fikirlere açığız. Bu anlamda şayet istenilen kurslar varsa bize müracaat etmeleri yeterlidir. Bu güzelliklerin devam etmesini ve kurslarımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36