KAYMAKAM CİNBİR’İN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

KAYMAKAM CİNBİR’İN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

  

Kaymakam Cinbir mesajında şunları kaydetti: “Değerli Dostlar,Sevgili Silifkeliler ;

19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini başlatan M. Kemal Atatürk 'ün önderliğinde; Anadolu’yu ele geçirip Türk milletini esaret altına almak isteyen düşmana karşı sarsılmaz azmi, büyük fedakarlık ve kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazılan büyük ve destansı bir zaferin sahibi olan yüce bir milletiz.

Milletçe bütün tarihimizde olduğu gibi farklılıklarımızı zenginlik olarak görecek, yan yana gelecek, omuz omuza verecek, gönül gönüle olacak yeniden pekiştireceğimiz birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle bu ülkeyi hep beraber geleceğe, aydınlık yarınlara taşıyacağız.Bunun için geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlayıp özümsemeleri ve bu ruha sahip çıkmaları önemlidir.Gençlerimizi kendine güvenen, milli kültürümüze bağlı,tarih bilincine sahip,yüksek nitelikli ve karakterli bireyler olarak yetiştirmek milletimize karşı en önemli sorumluluğumuzdur.Türk gençliği,dün kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi günümüzde de terörle mücadele ve 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında gösterdiği kahramanlık örnekleriyle;

Aziz ecdadımızın ve Aziz şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı sonsuza kadar koruma bilincinde ve kararlılığında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Gençlerimizin kendilerine emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağından ve bu aziz vatanımızın bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Daha güçlü ve daha zengin bir Türkiye için; bir olacak, birlikte çalışacak, ama çok çalışacağız.

Bu toprakları adeta alın terlerimizle yeniden sulayarak bereketlendirecek, ülkemizi zenginleştirecek ve milletimizi güçlendirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.

Köklü büyük ve güçlü bir devlet olarak mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu süreçte milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliği en büyük gücümüz olacaktır.Milli birliğimizi zayıflatmaya yönelik içten ve dıştan gelen her türlü alçak ve hain saldırıya karşı dik duracak,düşmanlarımız ve şer odaklarının oyunlarını bozacak, heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Bu vesileyle Aziz milletimizin birlik ve dirliğine kasteden terör odaklarını, cinayet şebekelerini, onların iç ve dış destekçilerini şiddetle lanetliyoruz.

Milletçe 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşku ve heyecanla kutlarken; başta Büyük Önder M. Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Silifke'deki bayram heyecanını gençlerimizle paylaşan, birlik ve beraberliğimiz için el ele Atatürk caddesinde yürüyen, balkonlarından gençlerimizi selamlayan, konutlarını ve işyerlerini Ay-yıldızlı Al Bayrağımız ile donatan,Anıt Meydanını dolduran tüm Silifkelilere teşekkür ediyorum.

"Biz eğilmez başlarız, her gün yeni bir zafere koşarız" diyerek Kocatepe’de haykıranlara, Urfa'yı Şanlı Antep'i Gazi Maraş 'ı Kahraman yapanlara, Sakarya'yı şahlandıranlara,"Ya istiklal ya ölüm" anlayışıyla cennet bahçesine girercesine şehadete koşanlara, aziz vatanımızı işgal edip kirletme hevesindeki gafillerin hayallerini Kütahya, Dumlupınar, İnönü,Balıkesir, Akhisar, Manisa,Uşak,......Denizli’de toprağa İzmir’de denize gömenlere, saçı kınalı Mehmetlere, al duvaklı Zeyneplere, kahramanlar doğurup "git oğlum git ya gazi ol ya şehit" diyebilen analara, ağzı dualı eli nasırlı ninelere, ak sakallı dedelere, eli silahlı kalbi imanlı babalara, Nezahat Onbaşılara, Kastamonu dağlarını İstiklal Yolu yapmış Şerife bacılara , velhasıl bu toprakları bize vatan yapanlara ve memleketin bölünmez bütünlüğü için terör örgütleri ile mücadele ederken vatan,cumhuriyet,demokrasi ve milli irade için can veren yiğitlere, aziz şehitlerimize binlerce selam olsun.

Birlik ve dirliğimiz daim, yarınlarımız aydınlık olsun. Bayramımız Kutlu Olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36