KİMCANKO Üyeleri Sokak hayvanları için harekete geçti

KİMCANKO Üyeleri Sokak hayvanları için harekete geçti

KİMCANKO Üyeleri Sokak hayvanları için harekete geçti

 

 

Kimsesiz Canları Koruma Derneği KİMCANKO, Soka hayvanları için kurum mama ve ilaç temini için bir araya geldiler.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde yapılan kahvaltıda bir araya gelen KİMCANKO üyeleri, sokak hayvanları için neler yapılabilir, kuru mama ve ilaç temini sorunu nasıl çözülür gibi konuları masaya yatırdılar.

 

2018 Mart Ayında sokak canlarının haklarını korumak, sağlık, beslenme koşullarını iyileştirmek amacıyla kurulan Kimsesiz Canları Koruma Derneği KİMCANKO’nun kahvaltılı toplantısına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’ de katılım sağladı.

 

Üyeler kendi aralarında çeşitli çözüm önerilerinde bulunup sokak hayvanları için neler yapabileceklerini konusunda kararlar alırken, kendilerini önemsediğini belirterek programa katılan Kaymakam Cinbir ise burada bir konuşma yaptı.

Kaymakam Cinbir burada yaptı konuşmasında şunları kaydetti: Silifke’de özellikle sizlerinde ‘kimsesiz canlar’ diye nitelendirdiğiniz sokak köpekleri konusunda sıkıntılarımız var. Bir taraftan hayvan haklarını korurken,  diğer yandan da insanlarımızın yaşam alanlarının daralmamasını sağlamak. Bu dengenin muhafazası önemli. Ben ilçenin kaymakamı olarak şu şekilde bakıyorum olaya;  sizinde tabirinizle ‘kimsesiz canlar’ı korumak kollamak ve aç kalmamalarını sağlamak durumundayız,  diğer yandan da diğer canlılara yani çocuklara ve yaşlılara yani insanlara zarar vermesine önlemek zorundayız Geçen yıl hastane ve sağlık ocakları kayıtlarımıza göre 744 vatandaşımız sokak köpekleri tarafından ısırıldı, Neden ısırır bu hayvanlar.

Bu tabiatı doğru paylaşamadığımızdan dolayı ısırıyor.  Bir yandan da onların alanını daraltmamız ve aç bırakmamız, onların yaşayacakları alana oluşturmamız lazım. Öte yandan   tabiatta fazla görmemiz bu hayvanlar tarafından hissediliyor diye nitelendiriyorsunuz, sevgi karşılıklı, eğer biz bütün canlıları sever onarından bu tabiatta var olduklarına inanırsak hepimize yeter bu tabiat.

Bu alanda sorumlu ve yetkili kurumlarımızda üzerine düşen görevi yapması önemli tabiki.

Büyükşehir ve ilçe belediyemizin de bu sokak hayvanlarını rehabilite etmek için alarak barınağa götürülüp burada bakılıp tedavi edilmesini sağlamak amacıyla büyükşehirle işbirliği yapmalıdır. Kurumlar arası iletişimi sağlamak ta önemli diye düşünüyorum.

Sizin gibi TSK’ ları önemsiyorum. Bilinçli bir şekilde sokak hayvanlarına sahip çıkarak bir farkındalık oluşturması da çok önemli. Bu derneğin faaliyetlerini de önemsiyorum. Allah kimseyi kimsesiz bırakmasın, ister kuş, ister balık, ister insan, kim olursa olsun. Hepimiz el birliği gönül birliğiyle bu dünyada ve bu tabiatta canlılar olarak dengeli bir şekilde yaşamayı başarabilmeyi umut ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79