KİMCANKO’DAN Kuru Fasulye- Pilav Etkinliği

KİMCANKO’DAN Kuru Fasulye- Pilav Etkinliği

KİMCANKO’DAN Kuru Fasulye- Pilav Etkinliği

 

Kimsesiz Canları Koruma Derneği (KİMCANKO) tarafından, kuruluşunun 1. Yılı sebebiyle Sokak Canlıları Yararına ‘’ Kuru Fasulye-Pilav ‘’ etkinliği düzenlendi.

Göksu Otel’de düzenlenen etkinliğe, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, KİMCANKO Dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Etkinlik öncesi hazırlanan slâytlar eşliğinde konuşma yapan Kimsesiz Canları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Sayın , ‘’ sevgili can dostları derneğimizin ilk yıldönümünde yanımızda olduğunuz için teşekkürler. Sokak canları için bireysel faaliyetler yaparken can dostu dostlar ile birlikte bir araya geldik ve dernek olarak çalışmalarımıza devam etme kararı aldık. Derneğimiz Tarsus-Yeşilovacık arasında resmi 50’ye yakın üyesi ve birçok gönüldaşımız katkısı ile birçok çalışmalar yaptık. 

Sokak canlıların özellikle kısırlaştırılmaları ve sonrasında alışık oldukları yerlere bırakılmaları için Gözne bakımevleri ile tam bir iş birliği sağladık evet burada birkaç can yerine ulaşmadı ama Silifke’den gidenler Silifke’ye bırakılmaya başlandı.

Üç senede pek çok kısırlaştırma yapılmış olsa da dışardan bırakılan canların da kısırlaştırılmaları devam etmekte. Maalesef meskun mahalde olduklarının farında olmayan trafik canavarlarının yaraladığı birçok cana müdahale edebildik. Gerek Silifke bakımevi, gerekse veteriner hekimlerimiz ile el ele verdik. Birçok yavru kedi ve köpeğimizi yeni yuvalarına yerleştirdik. Geçen yıl 52 kedi yavrusunu biberonla büyütüp yuvalandırdık. 18 kedi yavrumuzu gözne bakımevinde yuvalandırdık. Derneğimiz ilk tanıtım etkinliğini Silifke Festivalinde gerçekleştirdi. Daha sonra Susanoğlu-Taşucu’nda ikinci el ve eşyası, giysi ve kitap satışı yaptığımız kermes düzenledik.

Can dostlarının tanışıp kaynaşması için kahvaltı da bir araya geldik. 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde tüm çalışmalarımızı basın açıklaması ile duyurduk.  Tük etkinliklerimiz de derneğimize yapılan bağışlara acil yardım edebilmek amacı ile veterinerlerimizden Lokman Eren’den üyelerimiz için ilk yardım eğitimi aldık. Sokak Canlarına ulaşırken yasal haklarını gözeterek yardımcı olabilmek için üyelerimizin Silifke’de düzenlenmesini talep ettiğimiz eğitimi alarak yasal hayvan koruma gönüllüsü yetkisi aldık.  Mersin Valiliği tarafından sokak hayvanlarının korunması bakımı için düzenlediği toplantılara katılarak karşılaştığımız sorunları paylaştık ve çözüm için iş birliği çalışmalarına devam etmekteyiz. Kısaca özetlemeye çalıştım. Ancak biz bunları yaparken yalnız değildik. Silifke Kaymakamımız Sayın Şevket Cinbir her faaliyetimizde desteklerini bizden esirgemediği için teşekkür ediyoruz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi veterinerlik dairesi ve Gözne Hayvan Bakımevi Sokak canları için hep yanımızda oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a veterinerlik dairesi başkanı Mehmet Cücük beye de çok teşekkür ediyoruz.  Silifke Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Turgut beyden de her faaliyetimizde taam destek aldık, kendilerine de teşekkür ediyoruz. Tabii ki ailelerimize de bu özveri isteyen sevdamızda yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün de daha önce olduğu gibi hayvan severliği ile tanıdığımız MEDMAR İşletme Müdürümüz Sayın Muhsin Bingöl beye de katkıları için teşekkür ediyoruz. ‘’ dedi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut da etkinlikte bir konuşma yaptı. Başkan Turgut yaptığı konuşmada ,’’Sokak canlıları için güzel bir adım atarak, bir çatı altında buluşan dernek üyelerimize ve yönetim kurulu başkanı Saadet Sayın hanımefendiye göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ben de Silifke Belediye Başkanı olarak her zaman yanınızdayım ve yanınızda olmaya devam edeceğim.’’ Dedi

 Yapılan konuşmanın ardından Kuru fasulye-Pilav etkinliğine katılan dernek üyeleri, sohbet ederek, dernek çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36