KIŞ ÇİLEĞİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

KIŞ ÇİLEĞİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

KIŞ ÇİLEĞİ YÜZ GÜLDÜRÜYOR

 

Yurt genelinde ağır kış şartları hissedilirken, Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek hasat edilmeye başlandı.

  HABER: ATİKE CEYLAN

 Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altı çileğin hasadına başlandı. Çileğin kilosu 7 liradan tarlada alıcı buluyor.

Kış mevsiminde çilek üreticisini güldürüyor

 

Gülümpaşalı Atayurt Mahallesi'nde çilek üreticisi Lütfiye Koçak,  yaklaşık 8 dönümlük eğme örtü altındaki çileklerinden hasada başladı.

Güneşin etkisinin az olduğu bugünlerde meyvelerin kızarma sorunu yaşadığını belirten üretici Koçak, “Fakat yinede kızaranlardan toplamaya devam ediyoruz. Şuan için çileklerimiz iç piyasaya gönderiliyor. rubygem cinsi çileklerimizin elma büyüklüğündedir ve çok lezzetlidir. Dönümünden 4 ila 7 ton arasında ürün almayı düşündüğümüz çileklerin verimi birazda hava şartlarına bağlıdır. Aralık ayının sonuna başladığımız hasadımızı inşallah Haziran ayının sonuna kadar hasada devam edeceğiz” dedi.

Kış mevsiminin bu yıl biraz ağır geçtiğini sözlerine ekleyen Koçak, yağmurlu günlerde eğme örtü altı olduğu için meyveyi toplama sıkıntısı çektiklerini, bunun yanı sıra fiyatı ve veriminde bir sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.

  ÇİLEK 3 BİN AİLENİN GELİR KAPISI

Silifke ilçe genelinde bu sezon 15 bin dönüm alandan 60 bin ton çilek hasadının beklendiği belirten atayurt Hal Başkanı ali Türer ise, “Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek hasat boyunca çileğin bir bölümünün yurt içinde pazarlanması, bir bölümünün de başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilmesi bekleniyor. Çilek, ilçenin önemli bir istihdam kaynağı olarak dikkati çekiyor. Ekim döneminden hasat sonuna kadar yaklaşık 3 bin aileye geçim kapısı olan çilek, çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kişinin el emeğinin ardından sofralara ulaşıyor" diye konuştu.

 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36