Kızkalesi gazeteci dostlarını ağırlıyor

Kızkalesi gazeteci dostlarını ağırlıyor

Kızkalesi gazeteci dostlarını ağırlıyor

 

Erdemli Belediyesi, ’Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ projesinin bu yıl 3.’sünü gerçekleştiriyor.

Yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet siteleri temsilcilerinin katılacağı projede bu yıl bir ilk yaşanıyor. Proje kapsamında KKTC görev yapan gazetecilerinde katılımıyla iştirakçiler 38 kategoride yarışacak.

 

Projenin bu yılki çalıştay konusunun ‘medya ve kadın’ olacağı bilgisi verilirken, organizasyonda 12 Üniversitenin iletişim fakültelerinin destek vereceği bildirildi. 400 gazetecinin ağırlanacağı programın 29 Eylül’de başlayacağı ve 1 Ekim’de yapılacak ödül töreniyle son bulacağı açıklandı.

 

Erdemli Belediyesi, ’Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ projesinin bu yıl 3.’sünü gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 16 ilden gazetecilerle birlikte bu bölgelerde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet siteleri temsilcilerinin katılacağı açıklanırken, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görev yapan gazetecilerinde projede yer alacağı bildirildi.

 

’Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ organizasyonunda yarışmaya katılan gazeteciler 3 gün boyunca Kızkalesi’nde ağırlanacak. Akademisyenlerden oluşan seçici kurul üyelerince yerel basının sorunları konulu bir çalıştay düzenlenecek. 12 Üniversitenin iletişim fakültelerinin destek vereceği organizasyonda katılımcılar 38 kategoride yarışacak. 400 gazetecinin ağırlanacağı projede; yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet siteleri temsilcileri katılım gerçekleştirecek. Basın sorunlarıyla ilgili çalıştay gerçekleştirilmesinin yanı sıra projenin bu yılki konusunun ‘medya ve kadın’ olacağı bildirildi. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek organizasyon Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görev yapan gazetecilerin de katılımıyla yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

 

PROJEMİZ ÖNEMLİ İZLER BIRAKTI

 

Türkiye’de ilk defa Erdemli Belediyesi’nce hayata geçirilen birinci ve ikincisinin gerçekleştirildiği organizasyonun Erdemli’nin ve Kızkalesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması için çok önemli izler bıraktığına vurgu yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “İklimiyle, deniziyle, doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden olan Erdemli ve Kızkalesi’ni, tüm dünyaya tanıtmak adına bazı projeler geliştiriyoruz. Bu yıl 3.’sünü gerçekleştireceğimiz projemizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan değerli basın mensuplarının da katılımıyla bu anlamda da bir ilki gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 

YEREL BASIN KONUSUNDA FARKINDALIK, SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ

 

Başkan Tollu, ’Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ programının 29 Eylül’de başlayacağını ve 1 Ekim’de final yapılarak sona ereceğini belirterek, ‘’Yaptığımız organizasyonlarla Erdemli’nin ve Kızkalesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması da amaçlanmaktadır. Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Organizasyonu da bunlardan bir tanesidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde yerel basının gücü son derece mühim bir noktadadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yerel basın çok fazla bir öneme sahip değil. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek adına Erdemli Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken asla tek başına hareket etmiyoruz. Bu organizasyona Mersin, çeşitli illerimizden, bu dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, üniversitelerimizin iletişim fakülteleri, bölgede faaliyet gösteren yerel basın mensupları dernekleri ve cemiyetleri, proje ve organizasyon ortağı olarak destek veriyorlar. Bu projede ortak amaç, Erdemli’de bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi’nin tanıtılmasıdır. Bir taraftan da yerel basın konusunda farkındalık yaratmaya, yerel basının sorunlarını konuşmaya ve bu konuya dikkat çekmektir.’’ açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79