KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Erdemli’de

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Erdemli’de

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Erdemli’de

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Ersin Tatar, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu ve vatandaşları ziyaret etti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar; karşılamada Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, teşkilat yöneticileri, Erdemli Jandarma Karakol Komutanı Bnb. Erhan Erdoğan, Kıbrıs Gazileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

BAŞBAKAN TATAR, “KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ İLK NOKTASI ERDEMLİDİR”

Birlik mesajları ile Başbakan Ersin Tatar’a yöresel hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu burada yaptığı değerlendirmede, “ Çağ açıp çağ kapatan neslin evlatları olarak, 21. yy da Büyük Atatürk’ün gösterdiği gibi bu milleti muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Bu yolda Erdemlimizin ekonomik hayatına katkı sunan Kıbrıslı vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Heyetleri ile burayı ziyaret eden siz değerli dostlarımıza, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Şerefler verdiniz” ifadelerine yer verirken, KKTC Başbakanı Sayın Ersin Tatar, “ Böyle bir karşılama için çok teşekkürler, KKTC’den size selam getirdim. Yüreğimiz bir atıyor, bizi ayıran bu deniz artık yakın. KKTC devleti, 1974 Kıbrıs Mutlu Barış Harekâtı ve sizler ile bugün bir devlet. Hepinize bir kez daha minnet duygularımı, Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kıbrıs Barış Harekâtının ilk noktası Erdemli’dir. Buradan selam olsun tüm dostlarımıza. Bu yürekten bağı, kimse koparamaz” dedi.

Buradan hareket eden heyet, Kıbrıs Şehitliğini ziyaret ederek, Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevinde çocuklarla bir araya geldi.

MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU, “BİZİM; GÖNÜLLERİMİZ BİR, KALPLERİMİZ BİR”

Avgadı Yaylasına intikal eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula ve Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıslılar ve kardeşliğin sembolü anısına üç sokağa KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın ismini, Kıbrıslılar ismini ve Dr. Fazıl Küçük’ün ismini verdi. Daha sonra Erdemli Belediyesi Spor Sahasında yapılan programa;  Kıbrıs Gazileri, muhtarlar, teşkilat yöneticileri, Kıbrıs Milletvekilleri, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve Mersin Valisi Ali İhsan Su katılım gösterdi.

Programda konuşma yapan Başbakan Ersin Tatar, “Selam olsun Toroslar. Ne mutlu bize ki bu duygu ve yüreği paylaşıyoruz. Biz Türk milletinin evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki KKTC olarak, Türk milletinin serhat bekçileriyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Kıbrıs’a dikkat ediniz. Büyük bir başarıya beraber imza attık, hem stratejik hem Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimizin korunması hem de hava sahasında üstünlüğümüzün sağlanmasında çok önemli bir noktada daha da güçlenerek, ekonomik anlamda kalkınarak, çalışmamız gerektiğinin bilincinde birlikteyiz. Erdemli bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyoruz ve KKTC’nde bayraklarımız göklerde, Türk ulusunun oradaki mümtaz bekçileri olarak, çoluk çocuğumuzla geleceğe olan inancımızı pekiştireceğimizi vurguluyorum.“ ifadelerine yer verdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su yaptığı değerlendirmede, “Oradaki kardeşlerimizin; huzuru, güveni ve sosyal, ekonomik durumlarının daha iyi hale gelmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Hep yanlarındaydık, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bizim gönüllerimiz bir, kalplerimiz bir, kültürümüz bir, her şeyimiz bir. Buradan Sayın Başbakanımız vasıtası ile Kıbrıslı soydaşlarımıza, kardeşlerimize en kalbi, güzel duygularımızı iletiyoruz” ifadelerini kaydetti.

İlçe Kaymakamı Avni Kula; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kıbrıs Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner; 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı tarihine değinerek, duygusal anlar yaşadıklarının altını çizdi.

Başkan Mükerrem Tollu ise yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin kolay bu hale gelmediğini bilen bu ülkenin asil evlatlarının, elbette birlikten, beraberlikten yana tavır sergilemesi muhakkak. Bu birliğimiz devam ettikçe; bu asil millet nasıl ki üç kıtada at oynattı, Dünya’da mazlumlara yardım ettiyse, milli şuuru ön plana çıkarttıkça kesinlikle 21. yüzyılın Türk milletinin asrı olacağından şüphemiz yok. Ekonomik ve sosyal anlamda Dünya’ya yol gösteren bir millet olacağız. Tarihini bilmeyenin, coğrafyasını başkaları çizer diye bir söz var biz bunu bilmezsek, Büyük Atatürk’ün gösterdiği seviyeye ulaşamayız. Çünkü biz, sadece kendi sınırlarımız içerisinden mesul değiliz, milyonlarca soydaşımız var. Özgür, hür ve bağımsız yaşaması adına, Kuzey Kıbrısımızı Dünya’da hak ettiği seviyeye ulaştıracağız“ dedi.

Yetkililer tarafından, programın yarınki ayağında ise Çadırkent ve Sultanalanı’nda Kıbrıslı vatandaşların ziyaret edileceği daha sonra ise Kızkalesi gezisi gerçekleştirileceği bildirildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36