Kocamaz, “Şehir Hastanesi Misafirlerini En İyi Şekilde Ağırlayacak”

Kocamaz, “Şehir Hastanesi Misafirlerini En İyi Şekilde Ağırlayacak”

Kocamaz, “Şehir Hastanesi Misafirlerini En İyi Şekilde Ağırlayacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Kocamaz, Türkiye’de bir ilk olan Mersin Şehir Hastanesi’nin Mersinlileri en iyi şekilde ağırlayacağını ifade ederek, sağlık turizmi açısından da oldukça önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi ve bir dizi hizmetin açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Ömer Çelik, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı ile Mersin Şehir Hastanesi Mersinlilerin hizmetine açıldı.

Başkan Kocamaz, “Şehir Hastanesi Misafirlerini En İyi Şekilde Ağırlayacak”

Açılış töreninde konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanın Burhanettin Kocamaz, Mersin’in güzel ve kaliteli hizmetlere layık bir şehir olduğunun altını çizerek, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi’nin Mersin’e kazandırılmasından onur duyduğunu söyledi. Başkan Kocamaz, “Öncelikle böyle hayırlı bir hizmetin Mersinimizde açılıyor olmasından onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Mersin gerçekten çok güzel ve kaliteli hizmetlere layık bir kent. Türkiye’de bir ilk olarak açılan bu hastane inşallah Mersin’de yaşayan tüm insanlar, bölge insanları ve sağlık turizmi kapsamında yurtdışından gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak. Mersin Adana’dan Antalya’ya kadar dinlerin, dillerin ve kültürlerin buluştuğu noktadır. Mersin’de yaşayan insanların ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sunması hepimiz için çok değerli ve örnek alınacak bir tutumdur. Bu güzel eserin Mersine kazandırılmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanı ve başbakanımız olmak üzere en üst düzeydeki kişiden işçisine kadar herkese çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılışını gerçekleştirdikleri Mersin Şehir Hastanesi’nin yanı sıra birçok hizmetinde açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise hastanenin yapımında ve Mersin’e kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Mersin Şehir Hastanesi çevresinde yaptığı yol ve peyzaj çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da ayrıca teşekkür ettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Son teknoloji cihazlarla donatılan ve 5 yıldızlı otel konforunda tasarlanan hastanede yaklaşık 5 bin kişi istihdam edildi. Bir ve iki kişilik yatakları, 51 ameliyathanesi, 210 yataklı yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otoparkı ve helikopter pisti bulunan hastane, aynı zamanda bölgenin sağlık turizmine de ev sahipliği yapacak. Yataklı hastaların yerleştirildiği ve ameliyatlara başlanan Şehir Hastanesi'nde 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren ayakta tedavi hizmeti de başlayacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36