Korsan servis araçlarına karşı mücadele

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlamasının ardından artan trafik yoğunluğu zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

Korsan servis araçlarına karşı mücadele
Öğrenci servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak maksadıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı trafik zabıta ekipleri ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri tarafından müşterek uygulamalar başlatıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde şu ana kadar toplam 127 adet öğrenci servis aracı denetlenerek, araçların yasal mevzuata uygunluğu kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine uymayan öğrenci servis araçlarına ve korsan servis taşımacılığı yapanlara idari para cezasının yanı sıra 60 gün trafikten men cezası verildi.

Trafik zabıta ekipleri ve trafik polislerinin bu uygulamaları ile öncelikle öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak, düzenli trafik akışı oluşturmak ve korsan taşımacılık üzerinde etkili olmak hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79