‘Köyden şehre göçlerin durdurulması ve geri dönüşlerin önü açılmalı’

‘Köyden şehre göçlerin durdurulması ve geri dönüşlerin önü açılmalı’

‘Köyden şehre göçlerin durdurulması ve geri dönüşlerin önü açılmalı’

 

  2019 31 Mart Yerel seçimlerde Mersin’in Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi Muhtar adayı  olduğunu açıklayan Tevfik  Ovacık, ‘’Köyleri yaşatmazsak, şehirler mutlu olamaz’’ diyerek  problemlerini  çözmek için her zaman en  küçük problemden  başlamak gerektiğini savundu.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

 

Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) mezunu olan Tevfik Ovacık, “Ülkemizin problemlerini  çözmek için her zaman en  küçük problemden  başlayarak çözüm üreten Mülkiye’nin yetiştirdiği bir nefer olarak, köyden şehre göç ile ikinci plana itilen köy ve mahallelerimizi yeniden var etmek için sorumluluk alma zamanı geldi” dedi.

Yeşilovacık için bir mahalleden daha büyük hayalleri olduğunun altını çizen Aday Ovacık, Demir çelik,  Maden, Otelcilik gibi değişik sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmış,

hiç kopmadığı Yeşilovacık mahallesine muhtar olmak üzere geri dönüp aday oldu.

 

‘Artık köy ve mahallelerimizin de  liyakat sahibi yöneticilerle yönetilmesi,  ülkemizin  katma değer üreterek gelişmesinin önünü açacaktır’ diyerek sözlerine devam eden aday Ovacık, “

Köylerin ekonomide ve sosyal yaşamda daha kaliteli yer alması, ağırlıklarının artması   tarımda meydana gelen dalgalanmaların da panzehiri olacaktır.  Kendi tohumu yok olmaya yüz tutmuş, genleri oynanmış tohumlarla toplumumuzu dışarıdan müdahaleye ve kontrole açık hale geldiği zamanımızda,  kendine yeten ve kendine özgü tarımsal üretim ile ülkemizin tamamlayıcı temel gücü olmalıyız” dedi.

 

Projelerinden kısaca bahseden Aday Ovacık, “ İnşallah halkın tercihi ile yetkiyi alarak, problemleri çözüm projeleri ile  halkla bir bütün  olarak devletin mekanizmalarının gündemine taşıyıp koordineli bir şekilde çözüm aramayı bir yöntem olarak belirledim.  40 yıllık elektrik sorunun çözümünün hızlanması için, suyu tuzlu, yolları delik deşik, eğitimde çıtayı yükseltmemiş,  sosyal yaşamı zayıflamış olan bölgemizde,  devletin yerel yönetimleri için hazırladığı köy ve mahalle kalkınma projelerinin örnek uygulama alanları olmasını sağlamak için ilçe, büyükşehir ve devletle kaliteli işbirliği geliştireceğim. ‘dedi.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36