Maralılar, Göksu Otel de Buluştu

Maralılar, Göksu Otel de Buluştu

Maralılar, Göksu Otel de Buluştu

 

Göksu Otel'de yapılan gecede konuşan dernek başkanı Şamil Şen, “Deneğimiz 2009 yılında kuruldu. 2012 yılında dernek başkanlığına seçildim. O tarihten bu zaaman kadar birçok faaliyet ve etkinlik gerçekleştirdik. Dernek faaliyetlerimizin temel amacının dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak, vatandaşla  iletişim ve diyalog sürecini ve hemşerilik duygusunu geliştirmektir. Yemek faaliyeti ile hem üyeler ve Maralılar arasındaki var olan işbirliği ve dayanışmayı güçlendirdik hem de üyeler ve Mara Köyü halkı ile kamu kurumu temsilcilerini bir araya getirdik. Ayrıca her yıl dernek adına takvim yaptırdık. Her yıl Silifke festivalinde çadır kurarak yöremizin kültürünü yaşattık. Bugünde olduğu gibi her yıl kaynaşma dayanışma yemeği düzenledik. Yörük kültürünü yaşatmak üzere İçişleri Bakanlığından onaylı bir proje gerçekleştirdik. Köy okulumuzda öğrencilerimize kırtasiye ve okul malzemeleri yardımında bulunduk. Ramazan ayında imsakiye bastırdık. Bu güne kadar derneğimize maddi ve manevi destek veren ve Mara köyüne ve köy halkına sunulan hizmetler için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Gece de bir konuşma yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise “ Silifke’de görevim de 5.yıla giriyorum, bu süreçte Maralılar derneği ve Maralılar ile birçok kez bir araya geldik. Derneğin ve  güzel insanların faaliyetlerini, çalışmalarını yakından takip ediyorum. Mara konumu olarak Silifke Karaaman arasında bir köprü görevinde, yazında nüfusu 15 bini bulan Mara, havasıyla, suyuyla, toprağıyla vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer. Gecenin güzelliklere vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarına ve Mara mahallesine imkanları dahilinde destek olduklarını açıklayarak konuşmasına başlayan Silifke Belediye Başkanı  Mustafa Turgut “ Önceden Mara köy olarak geçiyordu, şimdi ise yeni yasa ile Mahalle oldu. Mara mahallesine belediye olarak  her zaman destek verdik. Mara bulunduğu yer olarak güzel bir konumda bulunuyor. Maralılar Derneğin’de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

Müzik eşliğinde eğlenen Mara Derneği üyeleri ve misafirler dernek yararına düzenlenen hediye çekilişine de katıldı.

Geceye Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhur İttifakı Silifke Belediye Başkan Adayı Mücahit Aktan, İyi Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Özer Özel, dernek üyeleri ve davetliler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36