Mersin-Antalya yolunda; 6 adet tünel ve 1 viyadüğün açılışı daha yapıldı

Mersin Antalya arasındaki trafik çilesinde sona yaklaşılıyor

Mersin-Antalya yolunda; 6 adet tünel ve 1 viyadüğün açılışı daha yapıldı

Mersin-Antalya yolunda; 6 adet tünel ve 1 viyadüğün açılışı daha yapıldı

HABER: ATİKE CEYLAN

Mersin Antalya arasındaki trafik çilesinde sona yaklaşılıyor

Bugün Antalya-Mersin yolunun Gülnar Büyükeceli Mahallesi mevkiinde iki bakanla 6 adet tünel ve 1 viyadüğün daha açılışı yapıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yoğun bir kalabalık eşliğinde Büyükeceli’de yaptığı açılışta, Proje bedelinin 325 milyon lira olduğunun altını çizdiler.

Gerek turizm gerekse kazalar açısından oldukça önem taşıyan bu yol projesinde doğal afetlerin önüne de geçilmiş olunacağının altı çizilirken, Mersin(i Antalya’ya bağlamanın mutluluğun yaşadıklarını söylediler.

 Açılışta bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Boğsak tüneli açıldığı zaman Silifke’de Akdeniz Sahil yolunun da yapılmasının istendiğini ve verdikleri sözü yerine getirdiklerinin altını çizdi.

 

Bakan Elvan yaptığı konuşmasında;  ‘’ Necip Fazıl ne diyor; ‘Vur kazmayı dağa fırat, çoğu gitti azı kaldı’, Allah’ın izniyle Akdeniz Sahil yolumuzun da çoğu gitti azı kaldı. Silifkeli kardeşlerimiz çok iyi hatırlarlar. Biz Boğsak tünelinin açılışında bir arada bulunmuştuk.  O zaman bir emekli öğret menimiz, bana bir mektup verdi.  Ve o mektubun kısa bir bölümünü de  o konuşmamda okudum.  Mektup şöyle diyordu, ‘1990’lı yıllarda yaşanmış bir hadise. Silifkeli kardeşlerimiz , birkaç öğretmen kardeşimiz , hemşerimiz o dönemin Ulaştırma Bakanını ziyaret ederler. Ulaştırma Bakanına derler ki, “Şu bizim Toroslar’ın yollarını bir yapsanız. Şu Mersin’i , Silifke’yi , Antalya’ya bir bağlasanız. Akdeniz’de bir sahil yolu yapsanız ne güzel olur.’ diyor. Sayın Bakanımız o zaman diyor ki, ‘’ Bırakın Türkiye’nin bütçesini Avrupa Birliği’nin bütçesini getirseniz o yollar yapılmaz diyor. ‘’ Sevgili kardeşlerim şimdi dört tünelimizi açtık, altı tünelimizi daha açıyoruz. Bugün altı tünel sizlerin hizmetine sunulacak. Zamanda kısalma yaklaşık 30 dakikaya  yaklaşıyor. 30 dakikaya yakın bir tasarruf sağlayacaksınız. Siz vatanını, milletini seven , devletini, bayrağını seven kardeşlerimiz olduğu müddetçe  bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle Ulaştırma Bakanımızın ve bakanlık personelimizin , karayollarımızın gayretleriyle, en kısa sürede de  Akdeniz Sahil yolumuzu bitireceğiz.  Gece gündüz müteahhitlerimiz 24 saat çalışıyor. Allah’ın izniyle  hem ulaştırma bakanımız hem de bizler, gereken destekleri vereceğiz, en kısa sürede sizleri Antalya ile buluşturacağız. Mersinimizi, Erdemlimizi, Silifke’mizi, Gülnar’ımızı, Aydıncığımızı, Anamur’umuzu, Bozyazı’mızı,  hepsini Antalya’yla buluşturacağız. “ dedi

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise konuşmasında;  “‘ halka hizmet etmek, hakka hizmet etmek demektir’  diyerek yola çıkan bin lideriniz varsa, başbakanınız varsa bize de düşen Allah için sizlere hizmet etmek’ dedi.

Bakan Arslan,  şunları kaydetti, ‘’ Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek , tüneller açarak dünyaya karşı durduk. Boğazlar, köprüler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Marmara’yı, Avrasya’yı, büyük köprüleri, büyük havalimanlarını mı yapıyoruz sadece. öyle zannetmesinler . Bakın gelsinler buraya görsünler. Mersin- Antalya arasında tam 28 tünel , yan yana ikisini çarpın toplam 56 tünel. 10 tanesi bitmiş. 7 bin 472 metre yani 7,5 kilometre . İki ile çarpın 15 kilometre bitmiş. Altı tanesinde daha devam ediyor. Geriye kaldı 12 tane . 12 tanesinin de projelerini yapıyoruz, İnşallah projeleri biter bitmez onların da ihalesini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün. .’’ dedi.

 Açılışta teknik bilgi veren Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal yaptığı konuşmasında “Erdemli, Silifke, Taşucu, Antalya yolunda güvenli ve yüksek standartlı ulaşım imkanı sağlayacak olan Yeşilovacık-Aydıncık ve  Gözce arasındaki 6 tünelin ve 1 viyadüğün hizmete sunulacağı açılış törenimize hoşgeldiniz.  Güzergahı Yeşilovacık-Aydıncık arasında yapımı devam eden 31 kilometrelik kesimi Yeşilovacık çıkışından başlayıp, Aydıncık girişinde son bulmaktadır. İki şeritli olan yol, proje tamamlandığında 2x2 bölünmüş yol olarak hizmet verecektir.  Bugün bu proje kapsamında toplam 2500 km’lik dört adet çift tünelin yanı sıra, Aydıncık-Gözce kesimi arasında da 1500 metre  uzunluğundaki  iki adet tünel ve bir viyadük  hizmete alınacaktır. Yeşilovacık-Aydıncık arasındaki tüneller in hizmete açılışı ile mevcut durumda MESA  evleri ile, Büyükeceli mevki arasındaki kesimde yaklaşık 20 dakikalık ulaşım süresi , büyük araç trafiği ile daha da uzakken, açılacak olan tünel ve bağlantı yolları ile mesafe 5.2 km’ye  ulaşım süresi de 5 dakikaya düşecektir.  Aydıncık-Gözce arasında açılacak tüneller, viyadük ile mevcut yol kısalarak süreyi 10 dakikadan 2 dakikaya düşürecektir.  Güzergahta  güvenli ve yüksek standartlı  ulaşım imkanı tesis ederek ,  bu proje ile bölgenin tarım, ticaret ve turizm hacmi artacak. Tünellerin hizmete sunulmasıyla, ortalama ulaşım süresinin kısalacağı yolda trafik kazalarının olumsuz etkileri de en aza indirilecek, ayrıca mevsim şartlarından meydana gelebilecek doğal afetler de  de olası zararların önüne geçilecektir.  Proje bedeli toplam  325 milyon olup, ada işgalleri kapsamında  toplam 6 milyon metre küp kazı, 551 metre küp dolgu, 80 bin metre küp beton, 8 bin ton demir, yaklaşık 1 milyon 785 bin üst yapı imalatı yapılmıştır. Karayollarının projesinin gerçekleşmesinde bize daima destek ve güç veren ve yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve hükümetimizin çok değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımızdaki şartlar için sağladıkları katkılardan dolayı Valimize, Belediye Başkanlarımıza, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine bu projelerin yapımında hayata geçirilmesinde çalışan arkadaşlarıma, bölge çalışanlarına, yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Tünellerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

 

 















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79