MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KALİTELİ ÜRÜN İÇİN ÇİFTÇİLERE KALİTELİ FİDAN DESTEĞİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KALİTELİ ÜRÜN İÇİN ÇİFTÇİLERE KALİTELİ FİDAN DESTEĞİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KALİTELİ ÜRÜN İÇİN ÇİFTÇİLERE KALİTELİ FİDAN DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUSLU ÜRETİCİLERE BÖLGEYE HAS SARIULAK ZEYTİN FİDANI
TARSUSLU 191 ÜRETİCİYE 9 BİN SARIULAK ZEYTİN FİDANI VERİLDİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Zeytin Fidanı Dağıtım Projesi’ kapsamında Tarsus’ta da üreticilere zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Mersin’in 11 ilçesindeki 1045 üreticiyi kapsayan çalışmada toplam 60 bin 120 adet Gemlik ve Sarıulak çeşidi zeytin fidanı, çiftçilere ulaştırıldı. Tarsus’ta da farklı mahallelerde üretim yapan 191 üreticiye toplam 9 bin 38 Sarıulak zeytin fidanı dağıtıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tarım ve hayvancılığa destekleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Zeytin Fidanı Dağıtım Projesi’ kapsamında Tarsus’ta üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı. 
Bölgeye has ürünün fidanlarına yoğun ilgi
Tarsus bölgesine has olan Sarıulak zeytin fidanlarına, bölge çiftçileri yoğun ilgi gösterdi. Daha önce üreticilere incir ve lavanta gibi bitki çeşitlerinin fidelerini dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Mersin’de, üreticilere kaliteli fide dağıtarak, zeytinde üretim kalitesinin artmasına destek oldu.
Tarsus’ta 191 üreticiye toplam 9 bin Sarıulak zeytin fidanı 
Mersin’in 11 ilçesindeki 1045 üreticiyi kapsayan çalışmada toplam 60 bin 120 adet Gemlik ve Sarıulak çeşidi zeytin fidanı, çiftçilere ulaştırıldı. Tarsus’ta da farklı mahallelerde üretim yapan 191 üreticiye toplam 9 bin 38 Sarıulak zeytin fidanı dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Sarıulak zeytin fidanı dağıtımında konuşan Büyükşehir Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı-Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdür Vekili Abdullah Selçuk Şahutoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer göreve başladığı günden bu yana, tarıma büyük önem ve destek veriyor. Yaptığımız projelerde öncelik verdiğimiz nokta, dağıtılan ürünlerin o yöreye veya bölgeye uygun olması. Bu sebeple de 2018 yılında coğrafi işaret alan Tarsus Sarıulak zeytin fidanlarının dağıtımını da Tarsus bölgesinde gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar atalık sarıbuğday, lavanta fidesi, nergis soğanı, avokado fidanı gibi bölgelerimize uygun ürünleri seçip, dağıtımını yaptık. 2021 projelerimiz de bölgeye has ürünlere yönelik olacak. Üreticilerimize desteğimiz devam edecek” dedi.
Tarsus’a bağlı Sayköy Mahallesi Muhtarı Rıza Türkmen de bir başka dağıtım noktası olan Ulaş Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, Başkan Vahap Seçer’e üreticilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Türkmen, “Sarıulak zeytin fidanına bölgemizde oldukça yoğun talep var. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz proje geliştirerek, fidanları üreticilerimizle buluşturdu. Başkan Vahap Seçer’e ve ilgili tüm arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ulaş Mahalle Muhtarı Gazi Ulaş ise bölgede Sarıulak zeytin rekoltesinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Sarıulak zeytin fidelerinin dağıtılması gerçekten güzel. Çiftçilerimiz de memnun” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79