Mersin Valiliği'nden Gözaltılarla İlgili Açıklama

Mersin Valiliği'nden Gözaltılarla İlgili Açıklama

Mersin Valiliği'nden Gözaltılarla İlgili Açıklama

  Mersin Valiliği, il genelindeki gözaltı ve tutuklamalara ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 vali yardımcısı, 14 emniyet mensubu ile 6 askeri personelin gözaltına alındığı bildirdi. Çeşitli rütbelerde 257 emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada,

"Ülkemizde 15.07.2016 günü gerçekleşen anayasal düzeni yıkmaya yönelik kalkışmanın sonucu darbeye teşebbüs etmekten Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan dahil 6 askeri personel yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Bu kapsamda çeşitli rütbelerde 257 emniyet mensubu görevden uzaklaştırılmış, 14 emniyet mensubu gözaltına alınmıştır. Adli yargı mensuplarından 75 hakim ve savcı görevlerinden uzaklaştırılmış, bunlardan 11'i tutuklanmıştır. Valiliğimizde görev yapan 6 Vali Yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 3 personel görevden uzaklaştırılmıştır.

İlimizde toplam olarak 349 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, bunlardan 95'i gözaltına alınmıştır. Bu personelden 13 tanesi hakkında tutuklama kararı alınmış, diğerleriyle ilgili olarak adli ve idari soruşturma sürdürülmektedir. 18.07.2016 Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36