Mersin’in İlk Hayvan Festivali Patifest Başladı

Mersin’in İlk Hayvan Festivali Patifest Başladı

Mersin’in İlk Hayvan Festivali Patifest Başladı


Patifest’in İlk Gününe Hayvan Severlerden Tam Not

Sokak Hayvanları İçin Mama Karşılığı Açık Arttırma Yapıldı, Söyleşi Ve Yarışmalar Düzenlendi

Başkan Seçer: “Hayvan Sever Dostlarımızla İletişimi Geliştirmek İstiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Mersin’in ilk hayvan festivali olan Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest), ilk gününde Mersinli hayvan severlerden tam not aldı. Hayvan severlerin kenti Mersin’e yakışan bir festivale imza atan Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvanlar ve sahiplerini bir araya getirdi.

Büyükşehir tarafından hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen PatiFest’in açılışını Başkan Seçer yaptı. Havyan severlerin akın ettiği Patifes’te konuşan Seçer, “Patifest farkındalık yaratmak için yaptığımız bir etkinlik. Hayvanlara karşı yapılan zulmü haberlerde okuyoruz.  Bunlar bizi üzüyor. Bu bir farkındalık, bu bir anlayış, bu bir kültür. Biz de belediye olarak bu farkındalık etkinliklerini artırmak, bunları yaparken de hayvan dostlarımızla beraber yapmak istiyoruz” dedi.

Birbirinden renkli aktivitelerin yer aldığı PatiFest’te hem hayvanlar, hem hayvan severler mutlu oldu. Etkinlikte Başkan Seçer, sokak hayvanları yararına mama karşılığında bir de açık arttırma gerçekleştirdi.

PatiFest’in bir diğer sürprizi ise Başkan Seçer’e yapılan doğum günü kutlamasıydı. Seçer’in Ramazan’da iftar programında tanıştığı ve sonrasında tatlı yediği öğrenciler Başkan Seçer’e sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin’in ilk hayvan festivali olan Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest), ilk gününde Mersinli hayvan severlerden tam not aldı. Hayvan severlerin kenti olan Mersin’e yakışan bir festivale imza atan Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvanlar ve sahiplerini bir araya getirdi.

Fenerbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen PatiFest’in ilk günü birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar ve can dostları kendileri için yapılan festival ile doyasıya eğlenirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bu coşkuya ortak oldu.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen PatiFest’in açılışını gerçekleştirdi.

 “Belediye olarak PatiFest gibi farkındalık etkinliklerini arttırmak istiyoruz”

Hayvan dostlarımıza karşı farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini belirten Başkan Seçer, “PatiFest farkındalık yaratmak için yaptığımız bir etkinlik. Dün hayvan haklarını koruma günüydü. Her yaştan çocuklarımızla beraber hayvan sevgisini aşılamak, hayvan sevgisini öğretmek, şefkatli olmalarını telkin etmek amacıyla bir etkinlik yaptık. Bu bir farkındalık, bu bir anlayış, bu bir kültür.  Hayvanlara hunharca davranıyoruz. İnsanlar zaman zaman bizleri dehşete düşürecek uygulamalar yapıyor. Hayvanlara karşı yapılan zulmü haberlerde okuyoruz.  Bunlar bizi üzüyor. Belediye olarak bu etkinlikleri artırmak istiyoruz” dedi.

“Hayvan sever dostlarımızla iletişimi geliştirmek istiyoruz”

Yapılacak farkındalık çalışmalarında ve hayvan dostlarımızla ilgili tüm etkinliklerde ve hizmetlerde hayvan severlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Seçer, Mersin’de yaşayan tüm hayvan severlere seslendi. Seçer, “Gerçekçi olarak gözlemlediğim şu ki; belediyemiz ile hayvan severler arasında henüz arzu ettiğimiz iletişimi kuramadık. Bu geçmiş dönemlerden kaynaklı bir eksiklik olarak değerlendirilebilir. Bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Mersin’de çok sayıda hayvan dostu var. Bu insanlarla iletişimi geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Ben gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı olmak istiyorum”

Kentin tüm paydaşlarının fikrini alarak, katılımcı demokrasinin gereğini yerine getireceklerini ve vatandaşların katkıları ile Mersin’i yöneteceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Fikirlerinizle, katkılarınızla, olumlu yaklaşımlarınızla sadece hayvan hakları konusunda değil toplumda hepimizi ilgilendiren her konuda işbirliği yapma zorunluluğumuz var. İşte katılımcı demokrasi, modernlik, çağdaşlık dediğimiz bu.  Bunu yapacağız. Çok güzel bir ortam, köpeklerimiz, kedilerimiz, bizim yalnızlığımızı gideren dostlarımızla burada keyifli bir festival geçirmenizi diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Üniversite öğrencilerinden Başkan Seçer’e doğum günü sürprizi

PatiFest’in bir diğer sürprizi ise Başkan Seçer’e yapılan doğum günü kutlamasıydı. Seçer’in Ramazan’da iftar programında tanıştığı ve sonrasında tatlı yediği üniversite öğrencileri, Başkan Seçer’e sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Öğrencileri karşısında pasta ile gören Başkan Seçer, şaşkınlığını ve mutluluğunu gizleyemedi.

Sokak hayvanları için açık arttırma

Seçer, festivalde fotoğraf sanatçısı Mehmet Miras’a ait fotoğrafı, sokak hayvanlarına mama karşılığı açık artırmaya çıkardı. Oldukça çekişmeli geçen artırmada Başkan Seçer, 1000 kilogram mamayı kendisi alarak, fotoğrafı PatiFest’e katılan Helin, Eylül ve Elif kardeşlere hediye etti.

Ardından alanda kurulan stantları gezen Başkan Seçer, kedi ve köpekleri ile festivale gelen vatandaşlarla ve hayvan severlerle bir araya geldi, sohbet etti ve can dostlarla ve sahipleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

PatiFest ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen PatiFest, ilk gününde birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Sunuculuğunu ünlü radyocu Sarı Şeker Sema’nın yaptığı festival, sabah saatlerinden gün sonuna kadar dolu dolu etkinliklerle devam etti.

PatiFest ilk gününde 7 etkinlik, 8 performans gösterisi,  5 söyleşi, 2 fotoğraf sergisi, caymaz yarışması ve sürpriz ödüllerin dağıtıldığı Pop-Up yarışmalarıyla vatandaşların beğenisini kazandı. Gün sonundaysa Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın muhteşem konseriyle açık havada vatandaşlara hoş bir akşam yaşattı.

Korkularını yendiler, birçok cinsi bir arada görme fırsatı yakaladılar

Çeşitli cinslere sahip köpek ve kedilere ev sahipliği yapan PatiFest’te birçok vatandaş korkularını yenerek hayvanlarla dost oldu. Pug ve Golden Retriever cinsi köpekler çoğunluğu oluştururken Buldog, Beagle, Kaniş, Shar-Pei cinsi köpeklerin de yer aldığı festival, vatandaşlara çeşitli cinslerde köpekleri bir arada görebilme fırsatı sundu. Mersin’de az rastlanan Sivas Kangalı ve Çin Aslanı cinsi köpeklerse festivalde ilgiyi üzerlerinde topladı.

Yarışmalar hem eğlendirdi hem de kazandırdı

Gün boyu süren festivalde yapılan Pop-Up yarışmalarla, ziyaretçilere hayvanlarla ilgili sorular soruldu. Kazananlara sürpriz hediyeler verilirken, soruların yanıtları izleyicilerin ufkunu açtı. Festivalin merakla beklediği caymaz yarışmasını ise vatandaşlar dikkatle izledi. Kurulan parkurda, çevresel uyarıcılara takılmadan kendisine seslenen sahibine en kısa sürede ulaşan köpekler dereceye girerek ödüllendirildi. Caymaz yarışmasının birincisi 2 saniye 31 saliselik derecesi ile Nihat Özen ve hayvan dostu Ares olurken, ikinciliği Şervan Beyazıt ve Teddy, üçüncülüğü de Fulya Tatlı ile Linda kazandı.

Sokak hayvanları için dört koldan destek verildi

 

Festival alanında açılan Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi standında sokaktaki hayvanlar için mama,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi standında da mama kabı dağıtıldı. İtfaiye Dairesi standında ise arama-kurtarma köpekleri Çov-çov ve Alen’in performans gösterisi yoğun ilgi gördü. Ahbap Tarsus, Mersin Patileri, Bir Destek Bin Huzur, Mersin Lions Kulübü, Kimse-Sizsiniz stantlarının yanı sıra yeme-içme, takı, kitabevi stantlarında da farkındalık çalışmaları ve sokak hayvanları yararına satışlar yapıldı.

“Daha sosyal, daha güzel bir gün geçirdik”

Hayvan dostlarını alarak alana akın eden vatandaşlar, yapılan etkinliğin Mersin için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Henüz 3-4 aylıkken tanıştığı köpek dostu Rıfkı’nın 7 yıldır yanında olduğunu ve artık onu oğlu gibi gördüğünü belirten Meral Ateş, festivalle ilgili “Bugün hepimiz için değişiklik oldu. Daha sosyal, daha güzel bir gün geçirdik. Herkes bir arada gayet keyifliydi. Rıfkı her zaman sosyal ama bugün biraz daha sosyaldi. Nereye gideceğini şaşırdı. Her yerde arkadaşları vardı. Günümüz gayet güzel geçti, çok keyifliydik. Belediye Başkanımızın konuşmasını da dinledim, gayet güzeldi. Hayvan severliğinden ve duyarlılığından dolayı da kendisini ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

“Böyle bir etkinliğin yapılması çok düşünceli bir hareket olmuş”

Ponçik adını verdiği köpek dostunun 2,5 yıldır kendileriyle birlikte olduğunu belirten Özge Öztürk, Ponçik’in daha önce göstermediği hünerleri festivalde gösterdiğini söyledi. Öztürk, festivalin anlamlı bir kaynaşma ortamı yarattığını da vurgulayarak, “Biz sürekli çocuklardan belki ısırır, belki ona bir şey yapar diye kaçıyorduk. Halbuki sosyal aktivitelerle birlikte gayet rahat anlaşabiliyorlar. Ponçik’in de burada çok uzun zıpladığını gördüm. Bu kadar uzun zıpladığını bilmiyordum” dedi.

Yusuf Keskin ise 7 aydır yanında olan kedisi Maya’yla katıldığı festivalde hayvan severleri bir araya getirdiği için Başkan Seçer’e teşekkürlerini de ileterek, “Bu etkinliklerin daha da sıklaşmasını ve her sene yapılmasını temenni ediyorum. Böyle bir festivalde, böyle bir etkinlikte bizi buluşturduğu için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36