Meski Kanal Kollektör Hatlarını Takibe Aldı

Meski Kanal Kollektör Hatlarını Takibe Aldı

Meski Kanal Kollektör Hatlarını Takibe Aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında vatandaşların kanalizasyon hatlarından kaynaklı sıkıntı yaşamamaları adına Mersin merkez ilçelerinde mahalle bazlı temizlik çalışmalarına hız kazandırdı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi’ndeki kanalizasyon ana kolektör ve şebeke hatlarının temizliği ve görüntüleme işi için özel bir ekip oluşturdu. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından tüm hatlar kanal görüntüleme robotları olan kameralar ile takibe alınmaya başladı. Bu sayede kollektör hatlarında olumsuzluklar anında tespit edilerek, kısa sürede müdahale ediliyor. Kollektör temizleme araçları ile birlikte hatların temizliği de gerçekleştiriliyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“Kanalizasyon ana kolektör ve şebeke hatlarının, özellikle yağışlı havalarda kesit daralması nedeniyle atık suları taşıyamadığından ciddi sorunlar yaşanmaktadır.  Bu durum derin deniz deşarjı tesislerine ciddi şekilde zarar vermektedir. Kanalizasyon ana kolektör ve şebeke hatlarında yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek için Genel Müdürlüğümüz, hatların sorunsuz çalışabilmesi için temizlik çalışmalarına hız verildi. Mezitli ilçesi’nde Kanalizasyon ana kollektör ve şebeke hatları robot kamera ile görüntülenmesinin ardından, tespit edilen kesit daralması meydana gelen hatların, kombine kanal temizleme ve kollektör temizleme aracıyla temizlenmesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu çalışmalar ile özellikle kış ayları ve yağışlı günlerde ortaya çıkabilen olumsuzlukların önüne geçilecektir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36