Meski, Mersin Bilim Şenliği’nde Stant Açtı

Meski, Mersin Bilim Şenliği’nde Stant Açtı

Meski, Mersin Bilim Şenliği’nde Stant Açtı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün; Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında organize edilen MERSCIN ve 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nde açtığı stant ilgi odağı oldu.

MESKİ standını ziyaret eden vatandaşlara, MESKİ görevlileri tarafından suyun insan yaşamındaki önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler verildi. Su kaynaklarının her geçen gün azalmasının yanı sıra bilinçsiz kullanımlardan dolayı su kaynaklarının kirlendiği ve gelecek için suyun israf edilmemesi gerektiği anlatıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, içme sularını yerinde ve anlık olarak izlemek ve ulaşılması zor bölgelerde analiz etmek amacıyla bünyesine kattığı Gezici Su Analiz Laboratuvarı da Bilim Şenliği’nde ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz  ile Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, MESKİ tanıtım standını ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.

Gezici Su Analiz Aracı ilgi odağı oldu

Mersin ili sınırları içerisinde, MESKİ tarafından yerinde analiz hizmeti vermek üzere faaliyete geçirilen Gezici Su Analiz Laboratuvarı (Mobil laboratuvar)  aracını yerinde inceleyen vatandaşlar görevlilerden bilgi aldı.  Vatandaşlar, içmesuyu ve denizsuyu numunelerinde; mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri gerçekleştirmek amacıyla güçlü ekipman ve teknik analiz cihazlarıyla donatılan aracı yerinde inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79