Mezarlıklar Bakımlı Hale Geliyor

Mezarlıklar Bakımlı Hale Geliyor

Mezarlıklar Bakımlı Hale Geliyor

  Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus’ta Merkez ve Güney Mezarlığı başta olmak üzere bağlı tüm mahalle mezarlıklarında ve Çamlıyayla’daki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları yürütüyor
. 64 personelin katıldığı çalışmalarda, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlardan gelen “mezarlıkları temizleyin” şikayetleri, son dönemdeki çalışmalarla teşekkür mesajlarına dönmeye başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmetlerinde olduğu gibi mezarlık hizmetlerinde de duyarlılık gösteriyor. Yaşama gözlerini yummuş vatandaşların ebedi istirahatgahları olan mezarlıklarda düzenli ve sürekli yapılan çalışmalarla, kapsamlı temizlik ve bakım hizmeti gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekiplerine bağlı 64 personel, başta Tarsus Merkez ve Güney Mezarlığı olmak üzere, Çamlıyayla ve bağlı diğer tüm mahalle mezarlıklarında çim biçme, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işlerini yapıyor.

Kadın ve erkek hocaların hazır bekletildiği Tarsus Merkez ile Güney ve Çamlıyayla mezarlıklarında ise kapsamlı bakım yapıldı. Söz konusu mezarlıklarda yer alan hizmet binaları boyanarak, tespit edilen tüm eksiklikler giderildi. Cenazelerin mezarlık içerisinde taşınması için transit tipi aracın hazır bekletildiği Tarsus Merkez mezarlıkta, çok amaçlı kullanılan traktör, süpürge aracı ve mezar yeri açması için bir iş makinası da sürekli olarak çalışıyor.

Merkez ve köy ekipleri sürekli çalışıyor

Merkez mezarlıklarda bulunan sabit ekiplerin yanı sıra kırsal mahallelerde bulunan gezici ekipler de program sırasına göre mahalle mezarlıklarında yine kapsamlı biçimde temizlik ve bakım çalışmaları yapıyor.

Defin esnasında ve taziye evinde Kuran-ı Kerim okuması için kadın ve erkek hoca hizmeti de veren ekipler, yas evlerine çadır kurulumundan, sandalye ve masa teminine; taziye kolisinden kapalı bardak su teminine kadar tüm hizmetleri gerçekleştiriyor. 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde 836 defin işleminin gerçekleştiği Tarsus ve Çamlıyayla’da, en çok defin işlemi 240 ile Ocak ayında oldu ve tüm defin işlemlerinde aynı hizmetler verildi.

Şikayet yerine teşekkür mesajları gelmeye başladı 

Daha önceleri vatandaşlardan gelen “mezarlıkları temizleyin” şikayetleri ise son dönemlerde yapılan kapsamlı ve düzenli çalışmalarla teşekkür mesajlarına dönmeye başladı. Son bir ay içerisinde Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü iletişim hattına 30’a yakın vatandaş mesaj bırakarak verilen hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79