Miniatürk’te Kızkalesi’nin açılışı yapıldı

Türkiye’nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk’te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı yapıldı.

Miniatürk’te Kızkalesi’nin açılışı yapıldı

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın öncülük ettiği çalışmalar ve girişimler ile İstanbul Haliç’te bulunan Miniatürk’te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Açılış sonrası bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in tarihi ve kültürel öğelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, Kızkalesi’nin Türkiye’nin en önemli tarihi yapı minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk’te yer alması için yaptıkları çalışmanın sonuç verdiğini ve artık dünyanın her yerinden Miniatürk’e gelen ziyaretçilerin Mersin’in simgelerinden olan Kızkalesi’ni tanıma şansı yakalayacağını ifade etti.

Başkan Kocamaz konuşmasında, “Mersinimizin simgelerinden biri olan Kızkalesi’nin Miniatürk’te yer alması Mersinimizin tanıtılması adına çok önemli bir adımdır. Mersin, tarihi ve kültürel yapılarıyla dolu dolu bir kent. Biz de kentimizin tanıtımı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Kızkalesi’nin Miniatürk’te yer alması Mersin için bir ilk. Bundan sonra da kentimiz ilkleri yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Başkan Kocamaz ve beraberindeki heyet, toplu hatıra fotoğrafı çektirerek, Miniatürk’teki diğer eserleri ve Kurtuluş Savaşı temalı Panorama Zafer Müzesi’ni gezdi.

2003 yılında hizmete giren Miniatürk’te toplam 128 eser sergileniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk’te, ilk defa Mersin’e ait bir eser sergileniyor.

Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi ile Miniatürk’te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79