Muhtarlar tek yumruk olmak istiyor

Silifke Halk Eğitim Merkezinde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in başkanlığında yapılan vakfı mütevelli heyeti seçimleri sonrasında muhtarlar sorunlarını dile getirdi.

Muhtarlar tek yumruk olmak istiyor

Silifke’nin 88 mahalle muhtarı bulunduğu, fakat iki dernek adı altında gruplanıldığını belirten bazı muhtarlar tek dernek altında toplanmak istediklerini söylediler.

Muhtarlar sorunlarını şöyle dile getirdiler:  “Hangi kuruma, hangi daireye gitsek hangi dernekten olduğumuz soruluyor. Biz hizmet yapamıyoruz. Sorunlarımızı dile getirmek istiyoruz.  Biz iki derneğin tek çatı altında birleşmesini istiyoruz” diye konuştular.

Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Remzi kır ise, “benim önerim kurultaya gidilsin. Elimizde bulunan ve bir dernek binası var. bu dernek binası faaliyette olmassa prosedür gereği bina federasyona geçecektir. Bu anlamda neden elimizdeki dernek binasını kaptıralım. Birleşme taraftarıyım. Ama bu kurultayla olmalıdır” dedi.

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan ise, “Geçtiğimiz yerel seçimin ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Silifke yönetimini görevden aldı. Şimdi birleşip tekrar seçime gidersek, yine beğenmeyip görevden almayacaklarını nereden bilelim. Burada bir oluşum var ama iki cepheli. Kafamızdaki sorular cevap bulmalı. Yani bizim seçtiğimiz yönetimi genel merkez beğenmiyor ve bizim seçtiğimiz adamı, bizim oyumuzu hiçe sayıyor.  Biz şuan Silifke’ de daha önceki birlik ve beraberlikleri göremiyoruz ve gerçekten bende bu sorundan müzdaribim “ dedi.

Muhtarlar ayrıca Enerji kesintilerinden de artık fenalık geldiğini, vatandaşların sürekli kendilerini aradıklarını ve bu kesintiler sonucunda bir muhatap bulamadıkları için vatandaşa da cevap veremediklerini söylediler. Bu konuda biran önce sorunlarının cevap bulmasını istediler.

Kaymakam  Şevket Cinbir ise, muhtarları dinledikten sonra, birlik kararının kendi aranızda almanız gereklidir. Eğir ki bir kurultay yapacaksanız size söz veriyorum divan başkanlığınızı yaparım. Ama birada olmayı birlik olmayı siz kendi aranızdaki sorunları çözerek halledeceksiniz. Az önce bir muhtarımız dedi ki hangi daireye gitsen derneğin soruluyor. Bana gelseniz ve ilçede iki dernek yada daha fazlası var ise ben muhtarları dikkate alırım. “ dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36