Öğrencilere hayvan sevgisi anlatıldı

Öğrencilere hayvan sevgisi anlatıldı

Öğrencilere hayvan sevgisi anlatıldı

 

 

Silifke’de öğrencilere sokak hayvanlarını koruma ve korunma eğitimi verildi, hayvan sevgisi aşılandı

Kimsesiz Canları Koruma ve Koruma Derneği tarafından başlatılan projeye Silifke Kaymakamı tam destek verdi. İlk seminer Silifke Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  ilçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü ve Kimsesiz Canları Koruma ve Koruma Derneği (Kimcanko)nun işbirliği ile hazırlanan program kapsamında ilçede bulunan ilk orta ve lise öğrencilerine seminerlerin devam edeceği belirtildi

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerince ve Kimcanko üyelerince öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanların korunması anlatıldı. Hayvan sahiplenmenin önemli bir sorumluluk olduğuna değinen veterinerler, “Hayvanları besleyin. Onların su içmesi için evinizin önüne su kapları koyun. Ama eğer bir hayvanı sahiplenirseniz, öncelikle o sorumluluğu almanız gerekiyor. Sonra onları terk etmeyin” diyerek bilgilendirdiler.

Kimsesiz Canları Koruma ve Koruma Derneği üyesi Saadet Sayın ise, “Bizim için çok önemli bir projeydi. Sevgili kaymakamımıza bu projeyi anlattığımız zaman bize destek vermesi bizleri oldukça mutlu etti. Bugün ise hayalini kurduğumuz projemizi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.  Bir hafta boyunca yapılacak olan seminerlerde sokak canlarının dili olacağız” dedi.

Gerçekleştirilen seminere Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf  Gün ve Kimsesiz Canları Koruma ve Koruma Derneği üyesi Saadet Sayın ve dernek üyeleri katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79