Öğretmenlerden Kaymakam Cinbir’e Ziyaret

Öğretmenlerden Kaymakam Cinbir’e Ziyaret

Öğretmenlerden Kaymakam Cinbir’e  Ziyaret

   

24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce organize edilen programda Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir makamında ziyaret edildi.

Ziyarete İlçe Millî Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi başkanlığında, Göksu İlkokulu, Şehit Ragıp Köse İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve  Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğretme grubu katıldı.  Ziyarette Kaymakam Cinbir’e Öğretmenler, buket takdim ettiler. Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı teşekkür eden Kaymakam Cinbir, günün anlam ve önemi ile ilgili, öğretmenlerle birlikte bir süre sohbet etti.

Kaymakam Cinbir,’’ Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.’’

Kaymakam Şevket Cinbir, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek,

’’Öğretmenlerimiz hayatımızın her aşamasında var. Öğretmenden bahsedilmeyen ev azdır. Muhakkak öğretmenler ya ödev vermiştir ya kızmıştır ya da ödüllendirmiştir. Bu şekilde hayatımızın her döneminde öğretmenlerimizle buluşuyoruz, onların eserleriyle karşılaşıyoruz. Bizler  öğretmenlerimizin en büyük imzasız eseriyiz.  Mahmutoğlu köyünde , okuma yazma bilmeyen bir annenin, okuma yazmayı askerde öğrenmiş bir babanın  oğlunu ıskalamayıp, ona Kaymakam olma yolunu açan bir öğretmendir. Burada, bu koltukta oturuyorsam ve Kaymakamlık yapıyorsam  bu öğretmenlerimin sayesindedir. Mahmutoğlu köyünde beni  yetiştiren değerli öğretmenlerimi de saygı ve sevgiyle anıyorum.  Öğretmenlerimiz başımızın tacı olsalar da ,yanlarında da olsak,  aslında biz onların emrindeyiz. Ve öğretmenlerimize her türlü desteği vermek bizim bir görevimizidir. ‘’ dedi. Kaymakam Cinbir ayrıca, ziyarete gelen öğretmenler ile de  öğrencilik hayatındaki anılarını paylaştı. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36