OLBA KENTİNDE ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

OLBA KENTİNDE ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

OLBA KENTİNDE ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Mersin ili Silifke ilçesine bağlı Olba kentinde; Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erten başkanlığında, Gazi Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Tuna Akçay (Bşk. Yrd.), Mersin Üniversitesi Okt. Murat Özyıldırım (M.A), Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Kaplan ile Gazi Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan ekip ile  2017 yılı arkeolojik kazı çalışmaları başlıyor. Kazıda Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak Mersin Müzesi'nden arkeolog Mehmet Çetin yer alıyor.

Yapılan çalışmalarda bulunan 1800 yıllık mozaik "2015 Yılında Türkiye’de En Önemli Arkeolojik Keşif" olarak seçilmişti.

2017 yılı kazı çalışmaları, daha önceki yıllarda başlamış olan Roma Dönemi tiyatrosunda, Hıristiyanlık Dönemine ait manastırda ve kentin akropolisinde devam edecek.

Olba Kazıları Başkanı Prof. Dr. Emel Erten, kentte 2001 yılında yüzey araştırma çalışmalarının, 2010 yılında da kazı çalışmalarının başladığını söyledi.

Erten, yapılan tüm çalışmaları  çıkardıkları bilimsel yayın olan ve Silifke'nin Eski Çağ'daki adını taşıyan Seleucia  Dergisi'nde yayınlayarak bilim dünyasına ve meraklılara duyurduklarını sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79