ÖNCELİĞİ UNUTULMADAN HİZMET YAPMALIYIZ

ÖNCELİĞİ UNUTULMADAN HİZMET YAPMALIYIZ

ÖNCELİĞİ UNUTULMADAN HİZMET YAPMALIYIZ

 
 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir tarafından bir toplantı düzenlendi.

  HABER: ATİKE CEYLAN

Atatürk Anıtına Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Remzi Kır ve Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan tarafından çelenk sunumuyla başlanan toplantı Silifke Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıyla devam etti.

Toplantıya Silifke’nin 88 mahalle muhtarı, Silifke Belediyesi temsilcisi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Fen İşleri Sorumlusu, Atilla Erden, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, kurum müdürleri ve daire amirleri katılırken, toplantıya davet edilen sivil toplum kuruluşlarından ve diğer siyasi partilerden katılımın sağlanmaması dikkat çekti.

 Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Remzi Kır yaptı. Muhtarların işlerinin zorluğundan bahseden Kır, aynı zamanda da hizmet etmenin mutluluğunu yaşamanın da ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Ardından Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan, Muhtarlığın tarihçesini hatırlattı ve muhtarların sorumlu oldukları görevleri ve yetkilerini anlattı.

 Türkiye’de muhtarların öneminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık muhtarlarla bir araya gelmesinin ardından daha da bir arttığının altını çizerek konuşmasına başlayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Hepinizin bildiği gibi devletimizin milletimizin başı sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği önemin ardından görüyoruz ki bugünlerde herkes muhtarlarla bir etkinlik ve toplantı yapma heyecanı içerisinde. Bu elbetteki güzel bir gelişme. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza hepimiz teşekkür etmeliyiz. Siz muhtarları iyi dinleme sorunların kısa zamanda çözülme noktası daha da  hassas davranılacağımızı gösterdi.

 Hiçbir muhtar bizlerin yani devletin kapısını kendi şahsi çıkarları için gelmiyor, milletin sorunları ve çözümü için geliyor. Bu konuda muhtarlarımızı iyi dinlemek ve devletimizin imkanları doğrultusunda yardımcı olmamız gereklidir” dedi.

TÜRKİYE’DE 50 BİN 26 MUHTARIMIZ VAR

Sizler yanında herhangi bir destek olmadan, hiçbir siyasi görüşün altından aday almayan tamamen bireysel oylarla seçilerek geldiniz. Muhtarlar ülkemizde çok önemlidir. Bunu bu yıl daha da net görebiliyoruz. Türkiye’ de 365 günde bir gün var ve herkesin bir günü var. Muhtarların günü neden olmasın. Türkiye’ de 50 bin 26 muhtar var. Demek ki Türkiye’ de 50 bin 26 köy ve mahallemiz var. Bu muhtarların ne iş yapar demeyin muhtarlarımız her işi yapar, her iş bu muhtarlara gelir, yol, su, kanalizasyon, elektrik kesintisi, çocuğu okuyamayan, yaşlı insanlar, köyde kavga varsa, tarla sınırı uyuşmazlığı, hatta kız kaçmışsa bile muhtara gelinir. Muhtarın sorununun sınır yok.

 HİÇ KİMSE BİR BİNANIN ALTINDA PARA BASMIYOR

Bazen okuyor ve görüyorum ki şu deniliyor yada yazılıyor, ‘Özel idarenin yıllarca yapamadığı hizmetleri biz yapıyoruz’  Hayır hiç kimse kendi cebinden bu hizmetleri yapmıyor, Özel idare kapatıldıktan sonra yerel yönetimleri sağlanan bütçeler ve yerel yönetim aracılığı ile yapılıyor. Özel idare zamanında yapılamayan cümlesi yanlış oluyor.  Devletimiz belediyeye aktardığı kaynaklarla belediyelere yaptırıyor,  bazı yerlerde de il, ilçe, bölge müdürlüklerine tahsis edilen kaynaklarla hizmetler yapılıyor. Devletin verdiği imkanlar ölçüsünde hizmet yapılıyor. Hiç kimse bir binanı altında para basmıyor. Devletin öz kaynaklarından tahsis edilen paralarla ve bu paralar geldiği ölçüde hizmet yapılıyor ve bu hizmetleri yaparken kendimizi övmeden, birbirimizi kırmadan ve abartmadan, herkese saygı sevgi, kurumlar arası işbirliği ve nezakete dikkat ederek, muhtarlarımızın da işbirliği ile hizmet sunmaya devam etmek gerekir diye düşünüyorum. Birbirimizi kıskanan, haset düşünen değil, birbirimizin görev alanındaki isleri daha sağlıklı yapması için omuz omuza veren destek verenler olmayıyız. Millete hizmet etmek bir şanstır, herkese nasip olmaz. Bizlere bu millete hizmet etme şansı verilmiş yüce Allah tarağından ve devletimiz tarafından da istihdam ediliyoruz.

KİMSE KENDİ FANTEZİLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMET YAPAMAZ

Önemli olun yerindeliği sağlayıp hukuk doğrultusunda işler yapmaktır. Yapılan işler o beldenin mahallelin ilçenin ve ilin gerçek ihtiyaçlarının önceliğinde yapmak zorundayız. Kendi fantezilerimize,  kendi önceliklerimize, yada gece yattığımızda gördüğümüz rüyalara göre işler yapamayız devletin milletin paralarıyla. Sık sık biraya gelip hizmetlerde önceliklerin belirlenip ve buralarda bu milletin devletin paralarının harcanması gerekir. Sizler zaman zaman toplayıp nutuk atacağımız insanlar değilsiniz. Sizleri ne kadar önemsediğimi görüyorsunuz. Eğer bunun doğru olmadığını düşünüyorsanız sizi dinlemek için toplandık bugün burada. Görüyoruz ki hepimiz hizmet için buradayız. Muhtarlarımız mahallelerine yapılan bir hizmet için nasıl teşekkür edeceklerini şaşırıyorlar. O kadar heyecanlanıyorlar ve bizler de bunu izliyoruz. Yani muhtarlar kendiri için değil seçildikleri mahalle halkının sorunları için gece gündüz çalışıyorlar.

Kaymakam Cinbir’in konuşmasının ardından ilçede 5 dönüm muhtarlık yapmış olan Atik Mahallesi Muhtarı Uçal Mavili ve en yaşlı muhtar Pazarkaşı Mahalle muhtarı Muzaffer Yalçıntaş plaketle ödüllendirildi.

Toplantının sonunda Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Remzi Kır, Kaymakam Cinbir için yazdığı şiiri okudu ve ardından muhtarlar tarafından mahallelerinde bulunan sorunları anlatıldı.

 





















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36