Rotary Kulübünden bilgilendirme toplantısı

Rotary Kulübünden bilgilendirme toplantısı

Rotary Kulübünden bilgilendirme toplantısı

 

 

 

2020-2021 dönemi Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı bir basın açıklaması yaptı. Silifke Rotary Kulübünce orğanize edilen basın toplantısı klüp evinde gerçekleştirildi.

 HABER: ATİKE CELAN KAÇAR

Toplantıya Silifke’de görev yapan DHA, Sabah Gazetesi Silifke Temsilcisi ve Akdenizhaberler Gazetesi sahibi Atike Ceylan Kaçar ve Günlük Yayın Yapan Göksu Gazetesi Muhabiri Murat Parcar ve Silifke Rotary Kulübü Başkanı Kıvılcım Dogdu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Burada basın mensuplarına Rotary hakkında geniş bilgi veren 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı, şunları kaydetti: “1905 yılında kurulan ve dünya üzerindeki ,hizmet kulüplerinin ilki olan Rotary’nin kısa tarifi şöyledir: Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur.

 Rotary’nin hizmet ideali, “kendinden önce hizmet” olarak tanımlanır. Bu anlayış tüm Rotaryenlerin ortak tavrı olurken, dünya çapında insanları ortak amaçlar çerçevesinde bir araya getirir.

   Rotary Kulüplerinin üye profili, bulundukları bölge ve ülkedeki temsil edilen iş ve mesleklerin bir yansımasıdır. Kulübün her üyesi, farklı bir mesleği temsil etmektedir. Rotary’nin bu yapılanma biçimi sorunlar üzerine üretilen düşüncelerin, toplumun her kesimini kavrayabilmesi ve hizmetin toplumun tüm katmanlarına yayılabilmesini sağlamak içindir.

Kısaca Rotary, dört temel ilkeye dayanmaktadır:

* Üyeler arasında dostluğu geliştirmek

* Hizmet etme fırsatlarını çok yakından incelemek

* Hizmet idealini kişisel yaşantımızda vurgulamak

   Rotary Birleşmiş Milletler'de temsili olan tek ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu gün 1.200.000 üyesi ile, gelir dağılımındaki eşitsizlik, hastalıkların önlenmesi, anne- çocuk sağlığı, barış ve anlaşmazlıkların çözümü,  temiz su ve hijyen konularında projeler üretip daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çaba harcamaktadır. ÜNİCEF'in (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ULUSLARARSI ÇOCUK FONU) kurulmasına  Rotary öncülük etmiştir.

   Dünyada çocuk felci yüzyıllardır büyük sorun iken, milyonlarca çocuk felçli (engelli) doğup, yaşam   kalitesi düşmüş bir hayat sürerken, yıllardır Rotary'nin mücadelesi ile %99 oranında yeryüzünden silinmiştir.Bu gün, yalnızca Afganistan ve Pakistan'da  tek tük vakalara rastlanmaktadır.

   Rotary bu gün, dünyada olan tüm doğal afetlerde, tüm gücü ile afetzedelerin yanında yer almıştır.

   Bu gün buna ülkemizden, yakın zamanda, bir örnek vermek gerekirse; tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de ciddi yayılım gösteren corona virüs ile mücedelede, ülkemiz Rotary kulüpleri 41 adet suni solunum cihazı, seyyar tomografi cihazı ve sağlık çalışanları için ekipmanlar bağışlayarak ( toplam 650.000 USD )sağlık çalışanlarımıza ve hastalara büyük destek vermiştir.

   Rotary kulüplerine herkes üye olabilir. Rotary kulüpleri, Türkiye Cumhuriyeti Dernekler kanunu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürürler. Toplantılarına herkes katılıp izleyebilir. Her kulüp üyesi, Türk vatandaşı olup, Milli değerlerine bağlı, ülkesinin gelişmesi ve modernleşmesi için çaba sarf etme isteğine sahip , kurucumuz  Atatürk  ilkelerine bağlı, bağımsız ve modern bir Türkiye için çaba gösterir. Bu gün Rotary yüz şehit çocuğuna eğitim bursu vermekte ve onların dizüstü bilgisayar ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

*ROTARY DÜNYAYI BİRLEŞTİRİR

 temasıyla başarılı projelerle tamamladığımız dönemimizi 2019-2020 dönem başkanımız Fatma Atalay, ‘ROTARY FIRSATLAR YARATIR’ temasıyla yol alacağımız projelerimizle fırsat kapıları aralayacağımız 2020-2021 dönem başkanımız Kıvılcım Doğdu'ya devir teslim töreni ile devretmiştir.

*Yeni dönemin kulübümüz ve tüm Rotary ailesi için sağlık, başarı ve keyifle bol projeli geçmesini dileriz. 

*Silifke Rotary Kulübü; her yıl on yoksul ama başarılı üniversite öğrencimize öğretim yılı boyunca burs vermektedir.

*Silifke Rotary Kulübü, her yıl Silifke Ceza Evi'nde kalan mahkum annelerin yanında kalan çocuklara yönelik değişik projeler yapmaktadır. Ayrıca cezaevinde okuyan kadınların yıllık açıköğretim üniversite harç gideri yatırılmaktadır.

*Yeni dönemimize yelken açtık, silifkeye yeni yelkenciler kazandırdık. IYFR Silifke Hobi Komitesi ve Mersin Yelken Akademisi ile yaptığımız ortak etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz.

*Çocuk felcine dikkat çekmek için Göksu’da çocuklarımızla birlikte kürek çektik. Silifke Rotary Kulübü olarak çocuk felci Polio da ses getirici etkinlikler düzenliyoruz, geçtiğimiz 2 yıl Dalış etkinliği yapmıştık bu sene de Göksu da rafting yaparak ilçemizdeki yapılabilecek su sporlar ile doğal güzelliklerimizi göstermek istedik.

*Silifke Rotary Kulübü olarak Güldünya Ormanına 50 fidan bağışında bulunduk. Kadın ve kız çocuklarının şiddet ve güvensizlikten uzak, eşit ve adil bir dünyada yaşamasını sağlamak adına yapılan bu projeye katkıda bulunmaya ne dersiniz?

Bir kadın bir fidan, bir orman!

*“Kan ve kök hücremi bağışlıyorum sayısız hayat kurtarıyorum” projemiz kapsamında 18 Ağustos Salı günü Silifke Anıt meydanında kan bağışı topladık.

Dönem başkanımız ve gelecek dönem başkanımızın bağışının ardından üyelerimizin ve Silifke gönüllülerinin katılımıyla projemizi tamamladık.

Unutmayalım bugün bana, yarın sana...

*Kulübümüzün 117. donemimizin 8.Toplantısı 26.08.2020 tarihinde 12:00'da Rotary Evimizde vatanımızı korumak uğruna 1999 yılında Mardin de şehit düşen Mersin li şehidimizin hukuk fakültesi öğrencisi oğlu Doğukan Kılıç’a eğitiminde kullanması için bilgisayar hediye edilmiştir, eğitim öğretim yılı için burs sözü verilmiştir.

*Yelken öğrenme sırası miniklerde, Minik yelkencilerimizin ne kadar keyif aldığını sizlerle de paylaşmak istedik. Mersin Yelken Akademisi eğitmenleriyle düzenlediğimiz bu etkinlikte çocuklarımız 5 gün boyunca hem teori hem pratik eğitimlerini tamamladı.

*Anamur Rotary Kulübü ile birlikte düzenlediğimiz baba-çocuk kampını tamamladık. Doğa yürüyüşü, kamp etiği, gece yürüyüşü, sabah sporu, eğlence parkuru ile tamamladığımız kampımızda finali menemen müsabakası ile yaptık. Katılımcılara özel maske dezenfektan ve kolonyanın bulunduğu kitler dağıtılmıştır. Kamp süresince hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmiştir.

*Sepsis Farkındalık videomuzu Silifke ilçe merkezinde Anıt meydanı’nda Belediye Led ekranında yayınladık ve afişlerimizi ilçe merkezinde birçok eczane, etüd merkezlerine, kafelere, üye iş yerlerine astık.

*Kulüp olarak üretmeye devam ediyoruz, bu ay başladığımız yeni projemizden bahsetmek istiyorum. Keçeden yaptığımız sinerjik perileri Spina Bifida rahatsızlığı olan bir çocuğa tekerlekli sandalye almak için belki iki çocuğa şans perisi olmak için üretiyoruz. Dönem renklerimizi taşıyan Sinerjik Perileri kulüp kadın üyelerimiz ve üye eşlerinden oluşan ekibimizle üretiyoruz. Tekli paketi 50 Türk lirası, üçlü paketi ise 120 Türk lirasıdır.

Unutmayın alacağınız her bir peri ile tekerlekli sandalye almamıza destek olacaksınız.

Kendinize veya sevdiklerinize hediye etmek isterseniz lütfen bize ulaşınız.

*Çevreye ve eğitime destek amacıyla ‘ATMA-BAĞIŞLA’ projesi kapsamında 15 koli 250 kg topladığımız elektronik atıkları gönderdik.

*Bir Nefes, Bin Hayat küresel bağış projemiz ile birlikte Silifke Devlet Hastanesi’ne 5 adet transport ventilatör cihazı Mersin Rotary ve Mersin Akdeniz Rotary nin büyük desteği ile 3 kulüp olarak bağışladık”.

Basın toplantısının ardından  Kurucu Guvernör Antalyalı ve Silifke Rotary Külübü Başkanı Kıvılcım Doğdu ve yönetim kurulu üyeleri,  Silifke Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etit.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36