Rotary Meslek Hizmet Ödülü Akdemir’in Oldu

Rotary Meslek Hizmet Ödülü Akdemir’in Oldu

Rotary Meslek Hizmet Ödülü Akdemir’in Oldu

 

 

Silifke Rotary Kulübünün Göksu Otel’de düzenlenen 48. Dönem toplantısında, Rotary Meslek Hizmet Ödülü sanatçı zanaatkar Usta Cihangir Akdemir’e verildi.

 

 

HABER: ATİKE CEYLAN

Bu dönem Başkanı Ahmet Muhsin Bingöl'ü vekalet eden gelecek Dönem Başkanı Fatma Atalay,  Rotary meslek ödülü vermedeki amaçlarının iş ve meslek deneyimi,  yaşamında en iyiye güzele doğruya özendirmek için etik değerleri bozmayarak, fedakarlıkla hizmet ederek mesleki başarı yakalamış ya da mesleğin de özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkılarının olduğunu belirterek ,’’ Bu yıl meslek hayatındaki ilkeli ve saygın duruşu ile ilham kaynağı olan sanatçı zanaatkar usta Cihangir Akdemir’e Silifke Rotary Kulübü olarak Rotary Meslek Hizmet Ödülünü vermekten mutluluk ve gurur duymaktayız ‘’dedi.

 

Cihangir  Akdemir  ise  “Son derece anlamlı çalışmalar yaparak toplumsal farkındalık yaratan böyle güzel bir kulübün bu yıl ki meslek hizmet ödülünü bana takdim etmiş olması ve beni bu ödüle layık görmüş olması benim için çok büyük onur verici. Onlarla bu ödül vesilesiyle tanışmaktan ve bu ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluluk duydum. Sanatın kendisini en iyi ifade etme biçimi olduğunun altını çizen Ünlü Şef, “Bazı olmazsa olmaz meslekler vardır örneğin tıp gibi… Onlar mecbur kaldığımızda kapısını çaldığımız meslekler. Bizler ise hayatı gerçekten güzelleştirmeye çalışan, hayatın gerçekten estetikten ve insaniyetten uzaklaşmış hamlarında insan olduğumuzu yeniden hatırlatmamızı sağlayan işler yaptığımıza inanıyorum.’’ şeklinde konuştu

 

Cihangir Akdemir kimdir?

1 Mart 1972 Silifke doğumlu ilk ve orta öğretimini Silifke'de Lise eğitimini Silifke ve Niğde'de tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Yüksek Okulu'nda değirmencilik bölümünü okuduktan sonra 2 yıl belediye konservatuarında okumuştur. Ege Üniversitesi Çalgı Yapımı Bölümünü tamamlamıştır Kültür ve Sanat Derneği’nde koro çalışmalarını yürütmektedir.

Atölyesinde çalgı yapımı, çalgı tamiri işlerini yürütmektedir. Somut olmayan kültür mirası taşıyıcısı ünvanı vardır. Tüm telli çalgıları üretebilmektedir.

Köşeli davulun mucididir. Yüz binin üzerinde enstrüman yapmıştır. Yerli ve yabancı piyasaya ürünler satılmaktadır. Çukurova radyosu mahalli sanatçısıdır.

Asya Feraye ve Neva Yağmur isimli iki kız çocuğu babasıdır.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36