Sahte altına dikkat!

Altın fiyatlarının kısa sürede yükselişe geçmesiyle birlikte piyasaya sahte altın sürülmeye çalışıldığı belirtildi.

Sahte altına dikkat!
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke ve Erdemli Bölgesinde Suriyeli olduklarını söyleyen birkaç kişinin sahte altın satmaya çalıştığı ve Erdemlide yakalandıkları öğrenildi.

"DİKKATLİ OLSUNLAR"

Geçen yıllarda da yaşanan sahte altın olaylarının önlenmesi için hem kuyumcuları hem de altın alacakları uyaran Silifkeli kuyumcuların atölyecisi Recep Keleş ,  altın fiyatlarının yükselmesiyle piyasaya sahte ürünlerin sürülmeye çalışıldığını belirterek, hem kuyumcuları hem de altın alacakları uyardı.

Silifke’deki bazı kuyumculara sözde altın toptancısı bazı dolandırıcıların kendilerine altın kaplama  ve Suriye altını ürün satmaya çalıştığını belirten Keleş,  son olarak yaşanan olayda ise sahte Suriyeli olduklarını söyleyip sahte  altın satılmaya kalkışıldı. Bu kişiler erdemli polisi tarafından yakalandı. ” dedi.

Sahte altını gördüğü anda tanıyabildiğini belirten Keleş,  kuyumcular altın alırken bildikleri ve güvendikleri toptancıları tercih etmesi tavsiyesinde bulunurken, "Altının yükselmesiyle kaplama sahte altınların piyasaya sürülmek istendiğini görüyoruz. Esnafı aldatmaya yönelik girişimler olduğunu duyuyoruz. Bu sahtekarlar önce küçük altınlarla geliyor daha sonra daha büyük altınları satmaya kalkıyorlar.  Bununla ilgili şikayetler sık sık yaşanıyor.  Kuyumcularımız alırken de satarken de dikkatli olsunlar" dedi.

YENİ EVLİ ÇİFTLER DERTLİ

Kısa zaman önce düğünleri olan bir çift ise, “Düğünümüzde  80 çeyrek altın takıldı. Bende eşimle mutlu olduk çünkü düğünü borcu yapmıştık. Satıp düğün borcunu ödemeyi hayal ederken, altınların 25 tanesi sahte çıktı. Neredeyse yarısına yakın altının sahte çıkması bizlere çok üzdü. Bu durum karşısında insan kendinden bile endişe edecek hale geliyoruz ki düğüne gelen insanlar dostlarımız akrabalarımız kardeşlerimiz. Bu anlamda alırken sahte altın nasıl olur bilmemiz gerekiyor artık” diye konuştular.

Anahtar Kelimeler:
Sahte Altına Dikkat!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36