Sayağzı’nda Cumhur İttifakı Çoşkusu

Sayağzı’nda Cumhur İttifakı Çoşkusu

Sayağzı’nda Cumhur İttifakı Çoşkusu

 

 Cumhur İttifakı MHP Silifke Belediye Adayı Mücahit Aktan’ı Sayağzı mahalleliler bağrına bastı.

Coşkulu kalabalık eşliğinde geçen mitingde sözleri sık sık alkışlarla kesilen Başkan adayı Aktan, “Halkın parasını bankamatik memurlarına veren değil, hak edene veren bir başkan olacağım” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Sayağzı mitinginde  AK Parti Silifke İlçe Başkanı  Mustafa Çetin ve MHP Silifke ilçe Başkanı Levent Nogay, halkı selamlayarak birlik kardeşlik mesajı verdi.

Açılış konuşması yapan AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti’nin adayı yok diyenlere seslenerek,  “AK Parti’nin adayı işte buradadır. Bizim başkan adayımız Cumhur İttifakı adayımız Sayın Mücahit Aktan’dır.  Bunu hala duymak istemeyenlere tekrar söylüyorum. Gerek partimizin yönetim kademesi gerek partimize gönül vermiş partililerimizin adayı Mücahit Aktan’dır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Adayımız da Cumhur İttifakı Adayı Hamit Tunadır. Partililerimiz gece gündüz demeden adaylarımızla birlikte sahada çalışmalara devam ediyor. Allahın izniyle Silifke’yi ve Mersin’i bu kez kaderine terk etmeyeceğiz.” dedi.

 Son iki yıldır Silifke’de yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Çetin, “Bugün bakıyorsunuz 5 yıldır hiçbir icraatı olmayan Sayın Mustafa Turgut, kapalı Pazar yerlerinin, parkların temelini atıyor. Bunu da konserlerle yaparak halkı oraya çekmeye çalışıyor. Bunu zaten yapman gerek, şov haline getirmen değil. Bakın bugün kalenin eteğine bir köşk yaptı açılışına ise ünlü sanatçıları getiriyor. Getir de neden şimdi. Belediyenin parası yok hizmet edemiyoruz  diye millete hizmet etmekten yakınırken bugün parayı nereden buldun?  Konserler açılışlar temeller atıyorsun.  Korkarım ki 1 Nisan’da borçla dolu bir belediye devralacağız. Son iki yıldır Silifkemiz için iktidarın yapmış olduğu, maliyetleri on milyonları bulan yatırımları var. Bunlardan 14 milyonu sadece Silifke Kalesi’nin kazısı ve restorasyonuna ayrıldı, Yine Cennet Cehennem mağaralarına 10 milyon, Uzuncaburç’a 8 milyon, Taşucu Öğretmen Evine, Kültür Merkezine, kentin ortasındaki sağlık konseptine, yeni okullara, okullara ek binalara, daha bir çok proje için kaynak aktarıldı. Bunları yapmak öyle kolay olmuyor.  Sen küçük bir köşk yapmışsın biz kaleyi restore edip oraya o kadar modern bir hizmet binası yapacağız ki Silifkelinin hak ettiği hizmeti getireceğiz. Bu halkın içi boş vaatlere karnı tok” diyerek halktan Cumhur İttifakı adayı Mücahit Aktan’a oy istedi.

Ardından bir konuşma yapan MHP Silifke ilçe Başkanı Levent Nogay ise; “Başbuğ Alparslan Türkeş’in bir sözünü hatırlatmak isterim, “Eğer, Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu parti Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve inkılaplarına bağlı kalmış olsaydı ben Milliyetçi Hareket Partisini kurmazdım” diyor.  Bugün CHP’nin Mersin’deki siyaseti bize şunu gösteriyor; karşımızda iki blok var. Bunlardan biri, ezan diyen, bayrak diyen, vatan diyen, cumhur ittifakı, diğeri maalesef ve maalesef HDP ile iş birliğine girmiş bir Vahap Seçer var.  Binlerce personel sözü verilmiş. Onlarca daire başkanlığı, müdürlük sözleri verilmiş. Meski’nin kontrolü verilecekmiş. Nasıl olacak bu iş? Benim Yörük analarım, benim Yörük beylerim buna müsaade edecek misiniz? Etmeyeceğinizi biliyorum Allahın izniyle. Bundan 4-5 gün önce Yenizellanda’da İslama ve Türklüğe karşı katliam yapıldı. Seslerini bile çıkaramadılar. Ezana hakaret edildi, seslerini çıkaramazlar. Bayrağa hakaret edilir seslerini çıkaramazlar. Emin olun ki 1 Nisan sabahı Yörük anaları, Yörük beyleri , ‘yürüyün işinize bakın’ diyecekler onlara.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Mustafa Turgut, sen 2014 senesinde bu seçmenin karşısına başarılı bir doktor olarak gelmiştin. Bu insanlar senin o kimliğine oy verdiler ve seni belediye başkanı yaptılar. Sene 2019 ikinci dönem geldi. Başarısız geçen bir beş yıl, heba edilen bir beş yıl. Artık karşınıza bir doktor kimliğiyle değil Silifke’ yi beş senede, on sene geriye getirmiş bir belediye başkanı kimliğiyle geliyor. Sevgili Sayağzı halkım bunun ayrımını siz yapacaksınız. 2014’te karşınıza çıktığında sizlere verdiği sözlerin kaç tanesini yaptı. Semt polikliniği sözü verildi, yapamadı. Kim yaptı cumhur ittifakı yaptı.  İmarı katlettiler. İnsanlarımızı alt üst ettiler imar noktasında. Hele bir de yanında üç benzemez var. Belediye başkanının yardımcıları, bakın bugün çıkamıyorlar sokağa.  Hadi çıkın. Bir belediye başkanı yardımcılarıyla niçin esnaflarımızı gezemiyor.  Kadroyu değiştirdim, ekibi değiştirdim diyor vatandaşı seçmenini kendi partilisini kandırıyor. Arka planda gece yarıları aynı ekip, aynı kadro çalışmalara devam. Allahın izniyle 1 Nisan sabahına kadar emin olun ki dimdik duracağız. Ama 1 Nisan’dan sonra hak edene hak ettiği cezayı vereceğiz. Tehdit olarak algılanmasın, halk olarak vereceğiz, millet olarak vereceğiz.  Hatırlar mısınız geçen yıl Fettah Can konseri iptal edilmişti, hatırlıyorsunuz değil mi? Niçin? Bu sanatçımız Afrin’deki  Mehmetçiğe destek açıklaması yaptığı için konser iptal edildi. Hangi vicdanla, hangi yürekle? Sizlerin vicdanına bırakıyorum bunu da” dedi.

ACELE ASFALT TELAŞIN NEDİR?

Sokak aralarının mahalle yollarının köstebek yuvasına döndüğünü söyleyerek sözlerine devam eden Başkan Nogay, “Sokak aralarımız köstebek yuvasına dönmüş. Şimdi baktım benim mahallenin arka tarafında bir kamyon gelmiş zifti döşemiş, arkasından bir araçla düzlemeye çalışmışlar. Yazıktır. Devletin asfaltını israf etmeyin böyle. Yani seçime 10 gün  kala mı aklına geldi bir sokağa asfalt yapmaya kalkıyorsunuz. Onu da elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz. Başkanımız burada, bakın söz veriyor , ‘ asfalt şantiyesini getireceğim’ diyor.  ‘Silifke’nin karış karış her mahallesine asfaltı yapacağım’ diyor.

FAKİRE DÜĞÜN SALONU BEDAVA DEDİLER MEHMETÇİKTEN BİLE PARA İSTEDİLER

 Hani fakir gençlerimize düğün salonlarını bedava verecektiniz? Bakın anlatayım;  Bunları konuşacağız kıymetli hemşehrilerim. Konuşmak için buradayız. Bundan beş ay önce askere gidecek bir gencimiz var, gariban. Garibanlık suç değildir hepimiz garibanız. Dedik ki; bu gence belediye salonundan para alınmasın. Asker eğlencesi yapacak benim Mehmetçiğim, doğuya gidecek seni koruyacak orada, bin lira para istediler. Yazık sizin vicdanınıza. Şimdi çıkmışlar ahlaksızca, seviyesizce sokak diliyle, caddelerde, sokaklarda bizlere çamur atıyorlar. Yine başarısız bir proje köprü.  Bir köprü yapıldı oraya, yapılsın karşı değiliz. Memlekete hizmet gelsin. Memlekete köprüler yapılsın.  Ama daha önceden bu köprülerin projeleri hazırdı. Parası hazırdı, yolu, yeri her şeyi hazırdı.  İnat etiler, biz buraya yapacağız diye. Yaptın peki,  Kaça mal ettiniz o köprüyü? Kaç tane parselimizi sattınız belli değil. Daha önceden bütün belediye başkanlarımızın alın teriyle aldıkları tapulu arsaları, arazileri tek tek sattılar. Nereye gittiği bile belli değil. Kıymetli hemşehrilerim bunlara cevabı siz 31 Mart’ta vereceksiniz Allahın izniyle. Gelelim öbür iki benzemeze. Siz bilirsiniz kim olduğunu öbür iki benzemezin. Mahalle mahalle gezip ahkam kesiyorlar o iki benzemez.  Arasından birisi de memlekete bütün hizmetleri sanki kendi getirmiş Beyefendinin. Memlekete bütün yolları sanki gitmiş kendi kazma kürekle çalışmış. Gelmiş buralarda ahkam kesiyorlar. Biz büyükşehirden şöyle hizmet getirdik, ordan böyle hizmet getirdik  diye.  İnsanlara haysiyetsizce, ahlaksızca iftiralar atıyorlar.  Bunlara biz cevap vermeyeceğiz, biz sabrediyoruz. Yüce rabbimin vermiş olduğu o sabrı, eşimizin dostumuzun sizlerin hayır duasıyla 1 Nisan sabahı da bozmayacağız”.  Dedi.

 

HDP İLE KOLKOLA OMUZ OMUZALAR

Cumhur ittifakı MHP Silifke Belediye Başkan Adayı Mücahit Aktan’da konuşmasında;  “3 gün önce HDP ‘nin Eş Başkanı Pervin Buldan ne diyor? Adını bile söylemeye belki utanıyor. Tezgah kuruyor. Malum şahıs diye desteklediğimiz. Bilmem kim belli değil mi diyor, siz biliyorsunuz diyor. Sosyal medyada da görüyorsunuz, duyuyorsunuz.  Benim İlçe başkanım Levent Nogay, benim Ak Parti ilçe başkanım Mustafa Çetin, ben bunların ismini söylüyorum. Siz neden desteklediğiniz adamın ismini söylemiyorsunuz?  Bu milletin arkanızda duracağını mı zannediyorsunuz?  Asla. Çekindiğiniz ne var? Bu millet, benim hemşehrilerim bu tuzağa düşmeyecektir. Sevgili başkanlarım benim  yakama taktığımız parti rozetimi 31 Mart akşamı çıkaracaksınız.  Belediye Başkanlığım bittiği zaman tekrar geri takacaksınız. Ben Silifke’nin Belediye Başkanı olacağım. Ben Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin de belediye başkanı olacağım, İyi Partili kardeşlerimin de belediye başkanı olacağım. Bütün Silifkelinin belediye başkanı olacağım Allahın izniyle. Alışığa gelmiş bir şeyleri yıkacağız. Senin, benim belediyem mantığından uzaklaşacağız” dedi

HAREMİLERİN SALTANATLIĞINI YIKMAYA GELİYORUZ

15 yıl Silifke Belediyesinde idarecilik yaptığına değinen Başkan adayı Aktan, “Az önce ilçe başkanlarım söyledi. Niye çıkıp dolaşamıyorsunuz?  Vatandaş soru soracak diye mi korkuyorsunuz. Belediye ye oğlunu aldın, kızını aldın, gelinini aldın. Ama benim için bunu diyemezler. Bana da sorsunlar  Mücahit Aktan’ ı araştırsınlar. Emin olun Belediye Başkanlığından adaylığımı çekerim bir tane Aktan vardır belediyede onu da kendileri almıştır. Benim dört göbekten bir tane yakınım bile yoktur. 15 sene yönettim ben Silifke belediyesini, ya birinci adam olarak, ya ikinci adam olarak oradaydım.  Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz diyorum.  Neden bunu diyorum ay sonu bankamatiğe kartı sokup maaş alanları tespit ettik. 100’ün üzeride böyle belediyede maaş alanlar var.  Ben milletin malını mülkünü, hiç iş yapmadan keyif yaparak yiyenlere izin vermeyeceğim.  Bunu  ekmeğinin peşinde olan, alnının akıyla çalışan CHP’li kardeşlerim hiç yanlış anlamasın. Ama yanlış yapanlar endişe duysunlar. 100’ün üzerinde insan boş oturup maaş alıyor. Yazık bu memleketin parasına. Bütün bunlara son vereceğim. Benim vatandaşım rahatça gelip hesap soracak yanlışı benimle tartışacak, çünkü ben buradan diyorum ki belediyeyi birlikte ortak akılla yöneteceğiz.  Şimdiki gibi ben yaptım mantığı bize uymaz. Siz beni yanlışımda gelip uyaracak fikirlerinizle beni aydınlatacaksınız. Biz belediyeye birlikte yönetmek için geliyoruz. Sevgili halkım mantıklı düşünün ülkemizin bekası hepimizin huzuru için oylarınızı Cumhur ittifakına verin” dedi.

Cumhur ittifakı Belediye Meclis üyesi adaylarının tek tek halka tanıtılmasından sonra miting sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36