SEÇER’DEN GÜLNAR’A YATIRIM SÖZÜ

SEÇER’DEN GÜLNAR’A YATIRIM SÖZÜ

SEÇER’DEN GÜLNAR’A YATIRIM SÖZÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar Kaymakamı, Gülnar Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetle Gülnar’ın sorunlarını görüştü.

Herhangi bir siyasi saik gözetmeden her ilçeye hizmet edeceğini söyleyen Seçer, “Bizim işbirliği içerisinde, vatandaşların beklentilerini hizmete yansıtmamız lazım. O zaman aşılmayacak engel kalmaz ama bunların sözde kalmaması lazım. Konuştuk ama kalkıp gittikten sonra da bunun devam etmesi gerekiyor. Aynı düzen, ‘Böyle gelmiş böyle gider’ demekle olmaz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar Kaymakamı, Gülnar Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetle görüşmesinde Gülnar’a ve tüm ilçelere yatırım sözü verdi. Gülnar’ın 1/5000’lik Nazım İmar Planı için gayret göstereceklerini, altyapı ve kanalizasyon başta olmak üzere diğer tüm sorunların ortadan kaldırılması için hızla çözüm üreteceklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Bizim işbirliği içerisinde, vatandaşların beklentilerini hizmete yansıtmamız lazım. O zaman aşılmayacak engel kalmaz ama bunların sözde kalmaması lazım” dedi.

Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Gülnar Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca ve Gülnar İlçesi’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu, dernek ve oda yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri, Başkan Seçer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette ilçenin önemli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin taleplerini dinleyen Başkan Seçer, sorunların çözümü ve vatandaşların memnuniyeti için işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Hizmet ederken siyasi bir değerlendirme yapmayacağım”

Mersin’in ilçelerinin sorunlarının çözümünde siyasi parti ayrımı gözetmeyeceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Benim ilçe belediye başkanları ile ilgili siyasi saikle değerlendirmem olamaz. Hangi siyasi partiden olursa olsun ilçe belediye başkanı benim başkanım. Siyasi parti ayrımı gözetmeden Gülnar’ın sorunlarını konuşacağız. Kimin görev alanında olduğu hiç fark etmiyor, değerlendirmeler yapacağız. Birlik içerisinde Gülnar’ın sorunlarını çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 “Meclis’te borçlanma yetkisi yeniden görüşülecek”

Seçer, Gülnar’a ve tüm ilçelere hizmet yapmak için sabırsızlandığını ancak borçlanma yetkisi alamama konusunun önünü tıkadığını ifade etti. Önümüzdeki hafta mecliste borçlanma yetkisinin yeniden görüşüleceğini ve sonucun güzel olacağını umduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Haftaya Meclis var. İstanbul seçimlerinin bitmesi bizi rahatlattı. Çünkü ben borçlanma yetkisi alamıyorum. Borçlanma yetkisi alamazsam hizmet etmemi nasıl bekliyorsunuz? Bana imkân sağlandıktan sonra başarısız olmam başka bir şey, önümün tıkanması başka. Şu an önüm tıkanmış durumda. Bakın buna rağmen ağzımdan ‘öldük, bittik’ lafını kimse duymamıştır. Mevcut kaynaklarımızla yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Süratle tasarruf tedbirlerimi hayata geçirdim. 5-6 ay sonra Mersin’de ciddi bir fark görülecek” dedi.

“Vatandaşlar gülmek istiyor”

Vatandaşların ekonomik sıkıntılar nedeniyle beklentilerinin arttığını, rutin hizmetler dışında yeni hizmetler beklediğini vurgulayan Seçer, “Sayın Kaymakamımızdan ve Sayın Valimizden rica edeceğiz. İşbirliği içerisinde süratle hizmet yapacağız. Vatandaşlarımızın çok beklentisi var. Ekonomik krizinin de getirdiği bunalım insanları bir çıkmaza sürüklemiş. Rutin hizmetleri beklediği gibi yeni ufuklar da istiyor. Bizden iş, temizlik, su, kanalizasyon gibi rutin hizmetlerin yanı sıra huzurlu bir kent istiyor. Gülmek, sokakta rahat etmek istiyor” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı kendi adayı seçilmedi diye üzülmesin”

Başkan Seçer, ilçe belediyeleri ile temas içerisinde olan bürokratlara ve personele, ilçe aktörleri ile sürekli iletişim içerisinde olmaları için talimat verdiğini ifade ederek, “Ben bunu Meclis’te de söyledim. Bürokrat arkadaşlarıma da ‘Bir ilçeye gittiğinizde kaymakamı, belediye başkanını ziyaret edin. İlçe belediye başkanım aradığı zaman ricası sizin için talimattır’ dedim. Ben hizmet etmek istiyorum. Hepinizin belediye başkanıyım, yani bunun ötesi yok. Onun için herkes rahat olsun. Cumhur İttifakı bizim adayımız seçilmedi diye üzülmesin. Benim onların adayından bir farkım yok” diye konuştu.

“Gülnar’da imar gündemimizde olan bir konu”

1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın Gülnar’da da yapılması talebi üzerine konuşan Seçer, “1/5000’lik nazım planı konusunda Gülnar, Bozyazı ve Mut için bizim girişim yapmamız lazım. Zaten gündemimizde olan bir konu. Plan olmazsa ev, yol, işyeri, kaldırım yapamıyorsun. Nazım İmar Planı için gayret göstereceğiz” dedi.

Gülnar heyetinin ilettiği bir diğer talep olan sağlıklı yaşam merkezi projesinin de mevcut maddi sıkıntılar aşıldıktan sonra Gülnar’a kazandırılacağını söyleyen Seçer, kanalizasyon sorununu da hazırlıklarını yaptıkları proje ile tamamen ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Seçer, Erdemli İlçesi’nden itibaren altyapı sıkıntılarının arttığını belirterek, 5 yıllık süre boyunca batıya doğru kanalizasyon çalışmalarının yoğunlaşacağını ifade etti. Ziyarette Kaymakam Ayvat ve Başkan Ünüvar’ın yanı sıra oda ve dernek başkanları da söz alarak taleplerini Başkan Seçer’e iletti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79