Sessiz çoğunluğun, çığlıklarına kulak verin

Atakent Gönüllüsü ve Silifkeli İş adamı Seyit Güzel, Silifke’nin Atakent beldesindeki kanayan yaraları Atakent gönüllüleri adına bir bir açıkladı.

Sessiz çoğunluğun, çığlıklarına kulak verin

Yaşanılan sorunları bir dilekçe haline getirilip toplanan imzalarla birlikte:  Mersin valiliği, Mersin kent konseyi Başkanlığı,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Büşükşehir Meclis Başkanlığı, Silifke kaymakamlığı, Silifke belediye başkanlığı ve Silifke Sanayi ve Tic Odası Başkanlığı gibi kurumlara gönderdikleri resmi yazı ile sorunlarını bir bir anlattıklarını belirten Güzel, ve kısa zamanda bu, sorunların acilen çözülmesi konusunda yetkilileri göreve davet etti.

Atakent Gönüllüleri adına bir yazılı basın açıklaması yapan Seyit Güzel şunları kaydetti: “ Bu çağrıyı doğu Akdeniz’in incisi, aynı zamanda Anadolu’nun kentlerinin yüzde ellisinin yazlık ihtiyacını karşılayan MERSİN Silifke susanoğlu (Atakent) sakinleri olarak yazıyorum.  Eskiden belde olan Atakent değişen yasayla Silifke’nin mahallesi konumuna düşmüştür. Kış ayları ortalama on beş bin nüfusu olan mahallemiz yaz aylarında zaman zaman iki yüz binleri bulmaktadır. Söz konusu nüfusuyla adeta Anadolu kentlerini anımsatmaktadır. Susanoğlu (Atakent)  için birçok özelik saymak mümkündür. Tatil beldemizin  halkı, emeklisi, esnafı, köylüsü, kentlisi, genci, yaşlısı,  gelen tatilcilerimizle bütünleşmeyi başarmışlardır. Söz konusu Turizme hizmet olunca hem kazanç açısından hem de bölgenin tanıtımı açısından hizmette sınır tanımamaktadırlar. Ancak kendi çabaları, sermayeleri, iyi niyetleri, çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Dünyada eşi benzeri bulunmayan yapraklı koyu, kilometrelerce kumsalı, sığ denizi, sayısız tarihi ören yerleri, doğası, özellikle ilk bahar ve son bahar aylarında insanlara tatil imkanı veren iklimi.  Bütün bu güzelliklerle baş başa kalan bölge halkının, esnafının, yatırımcıların, çok ama çok zor koşullarda ayakta kaldığını belirtmeden geçmeyeceğim.

Olumsuz nedenlerin başında, Atakent’in (susanoğlu) ve çevredeki Turistik yerlerin sahipsiz kalışı, ilgi gösterilmeyişi, sorumlular tarafından adeta cezalandırılmış imajı yaratıyor. Yetkili kurum ve de kuruluşların sorunlara acilen el atmaları lazım.                                                                                     Bölgemizin 2016 yılı yaz  sezonuna hazır olması gereken en acil sorunlarından bir kaçı:

Yapraklı koy ve bölgesi dahil, Kapızlı bölgesine kadar tüm sahil bandında kurum ve kuruluşlar arasındaki yetkisizliğin acilen giderilerek, sahilin ihaleye çıkarılması, ıslahının ve peyzajının yapılarak yeni bir çehreyle şehrimize kazandırılması gerekmektedir. Mini ve orta ölçekli sosyal tesisler oluşturularak tatilcilerin hizmetine sunulurken Susanoğlu halkının çıkarları da göz ardı edilmemelidir.

Şehrin kanalizasyon, altyapısı çok yetersiz olduğundan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşanmakta olup, acilen mevcut sistemin elden geçirilmesi, yeni yapılacak ilavelerinde standartları yüksek olması şarttır.

Mevcut arıtma sistemi ihtiyaca cevap vermiyor. Çok daha modernize edilerek kapasitesinin artırılması zorunlu hale gelmiştir.

Yaz aylarında özellikle tatilcilerin yoğun olduğu dönemlerde, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN deniz süpürgesini sahillerimizde konuşlandırarak denizin daha da temiz olmasını sağlamak gerekir.

Karayollarının düzenlediği ana yol orta refüj kapatılarak insanların yaya geçidinden geçmeleri sağlanması, üst geçitlere asansörler ilave edilerek, öncelikli olarak yaşlıların, çocukların, özürlülerin ve tüm insanların hem can güvenliğini korumak hem de denize ulaşmalarını kolaylaştırmak gerekmektedir.

Şehrimizin en acil ve de hayati sorunlarından birkaçını yetkililerden, ilgili kuruluşlardan talep etmekteyiz. Söz konusu sorunlarımız 2016 yaz sezonuna yetiştirilemez ise Turizmin cennet köşelerinden biri olan Susanoğlu yavaş yavaş yok olmaya mahkum kalacaktır.

Şu husus iyi bilinmeli, bu sorunları dile getirenler, haber yapanlar, hiçbir kurum kuruluş veya benzeri yerlerle bağlantılı, etkilenişimli değillerdir. Atakent sakinleri olarak amacımız turizmin geliştirilmesi, bölgemizin değerlerinin korunmasıdır.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36