Sıcaktan korunmak için hurdalardan şemsiye yaptı

Sıcaktan korunmak için hurdalardan şemsiye yaptı

Sıcaktan korunmak için hurdalardan şemsiye yaptı

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin’in Silifke İlçesinde işçilik yaparak hayatını kazanan Şaban Özer, hurda parçalarından yaptığı özel şemsiye ile kendisini 40 derece sıcaktan koruyor.

 

Sıcaklığın 35 derece, nemin ise 55 derece olduğu Silifke’de hayatını kazanmak için çalışmak zorunda olan Özer, hissedilen derecenin 45’den fazla olduğunu, bu nedenle kendisini sıcaktan korumak için  bir şemsiye icat ettiğini söyledi.

Hurdalardan elde ettiği alimünyum demir parçalarını birleştirip üzerini bezle kapladığını belirten İşçi Özer,  sırtına ise çalışmaz halde olan plastik ilaç pompayı destek olarak koyduğunu böylelikle eğilip kalktıkça hem sıcaktan korunmuş hem de hareketi rahat bir şemsiye icat ettiğin kaydetti.

 

İşçi Özer, ‘Ben bu şemsiyeyi hurdalardan yaptım. Hava çok sıcak başımıza aldığımız şapka bizi korumaz oldu. O nedenle bende böyle bir şey yaptım. Güneşten çok rahat korunmuş oluyorum. Tabi ki sıcaklık hissediliyor ama en azından güneşin dik ışınlarından korunmuş oluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79