Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, görevi devraldı

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, görevi devraldı

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, görevi devraldı
  

Mersin’in Silifke İlçesinde Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Mücahit Aktan, seçimi kazanmasının ardından yeni seçilen belediye meclis üyeleri ile birlikte Silifke İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı.

 Mazbatasını aldıktan sonra, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’tan görevi devraldı.
HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke Belediyesine kalabalık eşliğinde yürüdükten sonra belediye önünde kurban kesilip dualar okundu. Ardından Belediye makamına geçildi. Burada görevi devreden eski Başkan Başkan Mustafa Turgut  “Bu bir yarıştı siz kazandınız. Silifke’ye hizmet etmek çok büyük bir onurdur, eğer Silifke’ye tarihine bir iz bırakabilmişsek bizim için büyük bir mutluluktur. Silifke ölçeğinde seçimi Cumhur ittifakı kazanmıştır. İnşallah hayırlı uğurlu olur, başarılar diliyorum.  Bir ricam olacak hem büyükşehirde hem Silifke’de insanlar geçim derdinde bu arkadaşlarımız görevlerine anlayışla ve huzur içinde devam ederse çok memnun olacağım.” Dedi.

 

Başkan Mücahit Aktan ise, eski Başkan Turgut’a nezaketinden dolayı teşekkür etti. Ardından basına bir açıklama yapan Başkan Aktan, “Cumhur İttifakı Birlikteliği ile çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, zafer ile taçlandırdığımız 31 Mart Yerel Seçimlerini, MHP Silifke İlçe Teşkilatı, AK Parti İlçe Teşkilatı ve değerli Meclis Üyeleri ile birlikte Mazbatamızı hayırlısı ile aldık. Bilmelisiniz ki; yapacağımız her şey, sizlerin mutluluğu ve refah seviyenizin yükselmesi için olacaktır. Güzel Silifkemiz’e bir kimlik kazandırarak layık olduğu en yüksek yere taşıyacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Rabbim bu kutlu yolda bizleri muaffak etsin.

 Ayrıca Sayın Mustafa Turgut’a yeni hayatında başarılar diliyorum. Kendisinin her zaman yanındayız. Seçim süresince olumsuz bir şey olmadı ama oldu ise kendilerinden özür diliyorum.  Ekmeğini alın teriyle kazanan hiç kimseyle bizim problemimiz olmaz. Bu nedenle gönlü rahat olsun” dedi.

 

Görevi devralmasının ardından alınan kesin bilgilere göre şuan için belediyenin 10 milyon borcu bulunduğunu belirten Başkan Aktan, “Bu anlamda esnafa ödenmeyen borcular olduğunu duyduk. İnceleyip belediyenin ne kadar borcu var kesin bilgilerle kamuoyuna paylaşacağız. Ama  10 milyon borcun kesin olduğunu biliyoruz ve bu borcun artacağı endişemiz var. Bu nedenle halkımızdan bizlere 6 ay 1 yıl gibi hizmetlerimizi yapma konusunda süre tanımasını istiyoruz.  Biliyorsunuz ki arzumuz Mersin büyükşehiri de almakta ama kısmet olmadı. Bu demek değil ki hizmet yapamayacağız. Teşkilatlarımıza bağlı bir şekilde milletimizin emrinde Allahın izniyle bugün bismillah dedik. Arzumuz isteğimiz milletimizle el ele verip şehrimizin değerlerine değer katarak Silifke’ye bir vizyon kazandırmak istiyoruz. Biz hazırız halkımız hazır” dedi.

Konuşmaların ardından tebrikleri kabul eden başkan bugün itibariyle göreve başlamış oldu.

 



 













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36