Silifke Belediyesi Halk Ekmek satışlarına başladı

Silifke Belediyesi Halk Ekmek satışlarına başladı

Silifke Belediyesi Halk Ekmek satışlarına başladı

 

Silifke Belediyesinin sosyal projeler kapsamında faaliyete koyduğu halk ekmek fırını, halk ekmek satış noktaları üzerinden satışlara başladı.

Atatürk Anıt Meydanı, Sayağzı Mahallesi, Burunucu Mahallesi, Kapalı Pazar Yeri ve Taşucu Mahallesi’nde ki belirlenen noktalarda başlayan satışlar, vatandaşların takdirini ve beğenisini topladı.

Silifke Belediyesi tarafından "Sosyal Belediyecilik" Projeleri kapsamında sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı durumda olan vatandaşların daha ucuza ekmek ihtiyaçlarını gidermek için hizmete koyduğu halk ekmek fırınında, ekmek üretimine ve üretilen ekmekler satış noktaları üzerinden vatandaşlara satılmaya başlandı.

‘SİLİFKEMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN’

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, belediye olarak halk Ekmek fırınını açmalarındaki amacın fırıncı esnafına bir alternatif oluşturmak olmadığını, bunun içinde ekmek üretimini günlük ve sınırlı tuttuklarını söyledi. Dar gelirli ve alım gücü düşük vatandaşların cüzi bir fiyatla ekmek alabilmelerine imkân sunan projenin kent genelinde büyük bir ilgi gördüğünü açıklayan Başkan Mustafa Turgut, "Silifke Belediyesi olarak, dar gelirli hemşerilerimize yönelik çok sayıda farklı projelerimiz oldu. Bu projelerden biri de halk ekmek projesidir. Farklı şehirlerde birçok örneğini gördüğümüz bu projenin faaliyete girmesi son derece önemli ve farkındalık yaratmıştır. Şuan halk ekmeğin üretimini Burunucu Mahallemizde belediyemize ait Halk Ekmek Fırınında gerçekleştirmekte olup, Atatürk Anıt Meydanı, Sayağzı Mahallesi, Burunucu Mahallesi, Kapalı Pazar Yeri ve Taşucu Mahallemizde ki satış noktaları üzerinden vatandaşlarımıza sunulmaya başlandı. Ekmeklerimizin tanesi 75 kuruş olup satışa sunulan ekmekler tükeninceye kadar satış noktaları açık kalacaktır" dedi.
"Ekmek bizim için kutsaldır"
Vatandaşlarla düzenlenen halk günü toplantılarında kendilerine ulaşan taleplerden birinin de halk ekmek üzerinden daha ucuza ekmek temini şeklindeki taleplerin geldiğini, bu talepler üzerine harekete geçtiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Turgut, "Ekmek fabrikamızı açmamızdaki temel amaç vatandaşlarımızın bu yöndeki talebidir. Asla fırıncılarımızla bir rekabete girmek yahut fırıncı esnafımıza bir alternatif oluşturmak gibi bir niyetimiz yok. Projenin üzerinde çalışırken de önceden belirttiğim gibi fırıncı esnaflarımızın da görüşüne başvurduk ve fikir alış verişinde bulunduk. Silifke halk ekmek, alım gücü düşük olan hemşerilerimizehijyenik, sağlıklı ve lezzetli ve aynı zamanda ucuz ekmek üretmektir. Ekmek bizim için kutsaldır. Tabi bunun bilincinde olarak son derece nezih şartlarda üretilen ekmeklerimizi vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79